Milyen most a programozott császár a János kórházban? Időben hogy zajlik? Apa bent lehet?
Szia!
Mindkét lányom ott született császárral,a kicsi 1 éve.
Éjféltől se enni se inni nem lehet,szülőszobán előkészítenek,infúziot kötnek be.(beöntés nincs)A műtőben meztelenül felültetnek az asztalra és beadják az érzéstelenítőt,nem mondom,hogy kellemes,de nem fájdalmas. A babádat kb.15 percen belúl kiemelik,odateszik az arcodhoz,de meg nem foghatod sajnos. Szülésznő kiviszi a szülőszobára ellátni a picit,apa mehet vele. Veled még "elbíbelődnek" 1/2 orát. Műtőből levisznek az osztályra,ahol 12 orát kell hanyattfekve tölteni. Nekem a szülésznőm hozta is a babát,ahogy elrendeztek a helyemen. Az érzéstelenítő elég hamar kimegy,elkezd fájni a hasad,nem is a seb,hanem a méhösszehúzodások(lehet kérni fájd.csillapítot). Fejedet ne emeld fel a párnárol,oldalra fordíthatod. Első felkelésnél segítenek ,kikísérnek zuhanyozni(nem ez lesz életed legkellemesebb zuhanyzása...),kiveszik a katétert,felöltözhetsz. A babád 6-22-ig lehet veled,reggel 7-re vissza kell vinni vizitre,meg este a fürdetésre. A csecsemősök nem sokat segítettek,viszont az orvosok,szülésznők nagyon rendesek voltak.
Jo egészséget,szép szülést!
Szia!
Nem kell inni savlekötőt.
A műtőbe nem engednek be senkit,viszont a személyzet nagyon kedves,tudják hogy félsz,bátorítani fognak! Én a betegszállíto bácsi kezét szorongattam amíg szúrták az érzéstelenítőt....műtét közben meg beszélgettem,az aneszteziologus ott lesz végig a fejednél.
Tudom én könnyen mondom,de NE FÉLJ! Nem fáj semmi,majd utána,de akkor meg ott a gyermeked,vele fogsz foglalkozni.
Van szülésznőd,orvosod?
Orvosom van, nagyon rendes, szülésznőm nincs. Azt hittem, Apa ott lehet a fejemnél :( így most mégjobban félek. Nagyon rettegek én is s zúrűstól, illetve a másnapi fájdalomtól.
Még annyit mesélj el kérlek, hogy mikor kezdősik a vérzés? Amíg 12 órát kell mozdulatlanul feküdni, addig a nővérek ellátnak ott "lent"? Vagy vigyek a műtőbe már betétet, vagy hogy megy ez a része?
Nagyon köszönöm a válaszodat!
Szia!
Szúrástol elhiszem,hogy félsz de adnak előtte érzéstelenítőt a szúrás helyére,nem fog fájni inkább nyomásfélét fogsz érezni.
A vérzés rögtön kezdődik,a 12 ora fekvés alatt meztelenül leszel,lábad közé tesznek lepedőt,alatta meg van nejlon,hogy az ágy ne legyen olyan. A nővérek időnként megnézik,ha kell cserélik. A katétert csak akkor veszik ki ha felkeltél.Nekem első napokban nagyon erős volt a vérzés,de 1-2 héten belűl meg is szűnt.
Műtőbe nem vihetsz semmit,még az ékszereidet is le kell venni.
Betét TENA lady,abbol is jo nagy méret. A korházban még ezt használtam de itthon elég volt always éjszakai is.
Örülök ha segítettem,ha van még kérdésed írj.
Szia!
Műtét után ha akarod 12 oráig tesznek homokzsákot a hasadra,hogy utána használhatsz-e haskötőt,arra kérdezz rá a korházban.
Gondolok rád 19.-én,írd majd meg,hogy milyen volt!
Jo egészséget,szép szülést kívánok!
Szia! Lenne talán még egy kérdésem, és aztán már tényleg békén hagylak: mikor és mit ehetek először? Gondolom a 12 óra alatt fekve úgysem tudok, tehát csak másnap reggel kapok enni? Illetve a családom mikor hozhat bármit is?
Köszönöm szépen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!