Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az apáknak mégis miért kellene...

Az apáknak mégis miért kellene ott lennie a szülésnél?

Figyelt kérdés
2020. okt. 16. 21:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
78%
10 teljesen egyetértek, de ha nem akart volna bejönni, akkor anyukámmal szültem volna. Szoval egyedül semmikepp, de szerintem nem szabad “kényszeríteni” erre a férfiakat.
2020. okt. 16. 22:30
 12/23 anonim ***** válasza:
85%

10.vagyok

11.,

Valóban

Eröltetni nem lehet! Nem is szabad.

Fentebb van egy kérdés a kiszolgáltatottságról.

Jó, ha van aki figyelni tud abban a helyzetben a szülő nő helyett is.

2020. okt. 16. 22:52
 13/23 anonim ***** válasza:
60%
Nem kell, ez a szülők döntése. Vmelyik apának különösen rosszat tesz.
2020. okt. 16. 23:14
 14/23 anonim ***** válasza:
85%

Azèrt, hogy àtèlje a gyermeke születèsèt, làssa az első perceit. A pàrjàt fizikailag ès lelkileg is tàmogassa. Esetleg kiàlljon mellette, a gyerek ès az anya èrdekeit èrvènyesítse.

Nekem abban tudott segìteni, hogy a keresztcsontom masszìrozta. Mikor a fàjdalomtòl mozdulni sem tudtam, akkor felvàltva adta a vizet inni ès a gàzt szìvni. Kitolàskor tartotta a ctg tappancsokat- nègykèzlàb voltam, ès csùszkàltak. Fogta a fiàt, mìg èn mosakodtam.

2020. okt. 17. 01:48
 15/23 anonim ***** válasza:
68%

Mert o donthet fontos kerdesekben, ha nincs eletveszely, de nem halad minden megsem siman. Senki mas nem donthet. Elvileg a szulo nonek kellene, hogy legyen joga, de hivatalosan nem szamit beszamithatonak ilyenkor. Teljes jogu kepviseloje pedig az anyanak ilyen esetben a gyermek apja, es semmilyen mas csaladtag nem kepviselheti tudtommal.

Meg persze vanolyan, ahola no akarja, hogy bentlegyen, hogy tamogassa, van, ahola ferfi szeretne a reszese lenni. Mi ugy beszeltuk meg, hogy vajudaskor velem lesz, es kinegy, ha kerem, vagy ha ugy erzi, hogy nem tud jelen lenni tamogatoan. Sokat masszirozta a derekam az elsonel, ami rengeteget segitett, de mikor mar nsgyon kiabaltam, kikuldtem. A masodiknal a nagyobb gyerekre vigyazott, aztan rogton a kicsi szuletese utan bejottek a szomszed szobabol (szuleteshaz, kulfold). Ott en nem akartam, hogy a kitolasnal ott legyen, de o sem ragaszkodott hozza.

2020. okt. 17. 06:40
 16/23 anonim ***** válasza:
77%
Nem kell ott lennie. Ha akarja ő is, meg az anya is, akkor ott lehet. De nem kell, nem kötelező.
2020. okt. 17. 07:14
 17/23 anonim ***** válasza:
76%

Mi otthonszülést tervezünk, a férjem természetes, hogy ott lesz. Masszíroz majd olajjal, megtart hátulról, (a medencébe nem jön be, ez az ő kérése), biztat, erőt ad. Egy barátnőm is így szült, ők egy picit el is vonultak a zuhanyba a bába elől, ott csókolóztak, beszélgettek picit a vajúdás alatt, aztán ment tovább a szülés. Én is remélek egy ilyen élményt, persze lehet, hogy nekem nem lesz kedvem hozzá, de jó, hogy ha lesz, ott lesz a férjem, megtehetjük ezt is.

Az én olvasatomban az orvosra nincs feltétlen szükség egy szülésnél, persze van az a helyzet, amikor jó, hogy van, de a férjem nekem sokkal fontosabb.

2020. okt. 17. 07:56
 18/23 anonim ***** válasza:
53%

17!

Magyarorszagon nagy felelőtlenség az otthon szülés.

2020. okt. 17. 08:00
 19/23 anonim ***** válasza:
85%

Nem minden magyar él Magyarországon.

A válaszoló lehet angliai, 8tt kiküldenek 2 szülésznőt levezetni a szülést.

2020. okt. 17. 08:03
 20/23 anonim ***** válasza:
47%

19!

Esetleg olvasd el megegyszer. Értő olvasás általános iskola második osztályos anyag. De segitek: "Magyarorszagon nagy felelőtlenség az otthon szülés". Jelentese: Magyarorszagon nagy felelőtlenség az otthon szülés. Nyilván ha nem Magyarországban el, hanem olyan helyen, ahol az otthonszulesnek megfelelő háttere van, pl Hollandiában, akkor evidens módon ott nem felelőtlenség.

2020. okt. 17. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!