Az apáknak mégis miért kellene ott lennie a szülésnél?
10.vagyok
11.,
Valóban
Eröltetni nem lehet! Nem is szabad.
Fentebb van egy kérdés a kiszolgáltatottságról.
Jó, ha van aki figyelni tud abban a helyzetben a szülő nő helyett is.
Azèrt, hogy àtèlje a gyermeke születèsèt, làssa az első perceit. A pàrjàt fizikailag ès lelkileg is tàmogassa. Esetleg kiàlljon mellette, a gyerek ès az anya èrdekeit èrvènyesítse.
Nekem abban tudott segìteni, hogy a keresztcsontom masszìrozta. Mikor a fàjdalomtòl mozdulni sem tudtam, akkor felvàltva adta a vizet inni ès a gàzt szìvni. Kitolàskor tartotta a ctg tappancsokat- nègykèzlàb voltam, ès csùszkàltak. Fogta a fiàt, mìg èn mosakodtam.
Mert o donthet fontos kerdesekben, ha nincs eletveszely, de nem halad minden megsem siman. Senki mas nem donthet. Elvileg a szulo nonek kellene, hogy legyen joga, de hivatalosan nem szamit beszamithatonak ilyenkor. Teljes jogu kepviseloje pedig az anyanak ilyen esetben a gyermek apja, es semmilyen mas csaladtag nem kepviselheti tudtommal.
Meg persze vanolyan, ahola no akarja, hogy bentlegyen, hogy tamogassa, van, ahola ferfi szeretne a reszese lenni. Mi ugy beszeltuk meg, hogy vajudaskor velem lesz, es kinegy, ha kerem, vagy ha ugy erzi, hogy nem tud jelen lenni tamogatoan. Sokat masszirozta a derekam az elsonel, ami rengeteget segitett, de mikor mar nsgyon kiabaltam, kikuldtem. A masodiknal a nagyobb gyerekre vigyazott, aztan rogton a kicsi szuletese utan bejottek a szomszed szobabol (szuleteshaz, kulfold). Ott en nem akartam, hogy a kitolasnal ott legyen, de o sem ragaszkodott hozza.
Mi otthonszülést tervezünk, a férjem természetes, hogy ott lesz. Masszíroz majd olajjal, megtart hátulról, (a medencébe nem jön be, ez az ő kérése), biztat, erőt ad. Egy barátnőm is így szült, ők egy picit el is vonultak a zuhanyba a bába elől, ott csókolóztak, beszélgettek picit a vajúdás alatt, aztán ment tovább a szülés. Én is remélek egy ilyen élményt, persze lehet, hogy nekem nem lesz kedvem hozzá, de jó, hogy ha lesz, ott lesz a férjem, megtehetjük ezt is.
Az én olvasatomban az orvosra nincs feltétlen szükség egy szülésnél, persze van az a helyzet, amikor jó, hogy van, de a férjem nekem sokkal fontosabb.
17!
Magyarorszagon nagy felelőtlenség az otthon szülés.
Nem minden magyar él Magyarországon.
A válaszoló lehet angliai, 8tt kiküldenek 2 szülésznőt levezetni a szülést.
19!
Esetleg olvasd el megegyszer. Értő olvasás általános iskola második osztályos anyag. De segitek: "Magyarorszagon nagy felelőtlenség az otthon szülés". Jelentese: Magyarorszagon nagy felelőtlenség az otthon szülés. Nyilván ha nem Magyarországban el, hanem olyan helyen, ahol az otthonszulesnek megfelelő háttere van, pl Hollandiában, akkor evidens módon ott nem felelőtlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!