Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fogadott szűlésznő miért jó?...

Fogadott szűlésznő miért jó? Miben tud segíteni? Vagy egész végig melletünk van?

Figyelt kérdés
2010. aug. 8. 15:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Hogy miben?Konkrétan mindenben.Én a Szt.István khzban szültEm,fogadott szülésznővel(és dokival).Nst-re mentem,de 2 ujjnyira nyitva voltam(ez reggel 9-kor volt).A szülésznőm mondta,hogy délután 2-kor menjünk vissza,ha tovább nyílok burkot repeszt,mert minden adott a szüléshez,pedig 37+3 hetes voltam(álló burok,bemenetre nyomott koponya,a baba feje beilleszkedett stb.).Du. vissza,addigra már 2.5 ujjnyira nyíltam.Burkot repesztett,és onnantól végig mellettem volt.Adott homeós bogyókat,és óránként vizsgált.3 óra alatt kitágultam,addigra Ő már felhívta a dokimat,hogy siessen.A kitolást is Ő diktálta,és a gátvédelmet(sikeresen,nem is repedtem) is Ő alkalmazta(mindeközben a dokim csak a lábamat fogta).Miután kibújt a baba,a szülésznőm tette a hasamra,Ő segített elvágni a köldökzsinórt(én vágtam,a férjem nem merte).Megszületett a méhlepény,és akkor vitte el a babát felöltöztetni,a férjemmel együtt.Addig a doki ottmaradt vigyázni rám(ennyi volt a feladata).Szóval én mindent a szülésznőmnek köszönhetek.Mivel nekem teljesen sima szülésem volt,a dokira semmi szükség nem volt.Erősen gondolkozom,hogy a 3. babámnál fogadjunk-e egyáltalán orvost.Az első szülésem hasonlóan zajlott,mint a fentebb leírt(2. szülésem).
2010. aug. 8. 16:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Kedves első válaszoló! Megkérdezhetem hogy kis volt az Istvánban a szülésznőd, és ki a dokid?
2010. aug. 8. 19:36
 3/8 anonim ***** válasza:
A Hajdú Barbi volt a szülésznőm,és a Szőczei Bea a dokim.Első vagyok.
2010. aug. 8. 20:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Megint én.Miért kérdezted,Kedves 2.?
2010. aug. 8. 20:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ, csak érdeklődöm, mert ebben a kórházban szeretnék majd szülni.
2010. aug. 8. 20:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Ah,értem.Nekem maximálisan pozitív tapasztalatom van,minden féle téren!
2010. aug. 8. 21:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is kétszer szültem már mind a kétszer fogadott szülésznővel. Pontosan azt csinálja a szülésznő, amit az első válaszoló leírt. A második gyermekemet az Uszoki kórházban szültem, nem sokkal később egy ismerősünk is ott szült, ugyan azzal a fogadott nőgyógyásszal. Csak az volt a különbség, hogy én nagyobb gyereket gátvédelemmel szültem meg, míg ő (nem volt fogadott szülésznője) egy kisebb babát vákuummal. A kórteremben, ahol én feküdtem egyes egyedül én voltam az, aki gátvédelemmel szültem, mindenki másnak rutinszerűen vágtak. Szerintem sokkal fontosabb egy fogadott szülésznő, mint egy nőgyógyász. Mondom ezt két szülés után, most harmadszorra nem is lesz csak a szülésznő választott.
2010. aug. 8. 22:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Én még csak most fogok szülni 20.-án fodadott szülésznőm van a Jászberényi korházban.De a legjobb döntés volt.Már eleve a tudat hogy úgy mész be szülni hogy valaki bent vár akit ismersz.Minden NST-n bent van tanácsokat ad.Mondja hogy hívjam bármi van.Fiatal és én tanácsolom hogy fiatalt válasz mert nagyon lelkiismeretesek szerintem pont ezért és nincsenek befásulva.Van fogadott orvosom is de többet ér a szülésznőt fogadni.
2010. aug. 9. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!