Mibol mennyire lesz szukségen a korhazban? Torolkozo, hálloing, tisztasági betet stb.
Szülőszobai csomag:
Anyának:
* 1-2 hálóing vagy hosszú póló a szüléshez. Olyan, amit nem sajnálunk kidobni, ha nem sikerül kimosni, de azért
kényelmes, mert lehet, hogy a folyosón is fogunk sétálni benne.
* köntös
* papucs
* meleg zokni – vajúdás közben fázhat a lábunk
* törülköző
* 2 kis törülköző (borogatásnak)
* eldobható bugyi a magzatvizet felfogó betéthez
* 4 kicsi ásványvíz (szénsavmentes), lehetőleg csőrös üvegű, így nem öntjük magunkra,
* szőlőcukor, csoki ha a kórház megengedi
* WC papír
* tisztálkodószerek (szappan, tusfürdő)
* gátmasszázsolaj
* fényképezőgép (feltöltve)
* telefon, telefontöltő
* CD, discman, magazinok
* óra
* terhes kiskönyv
* leletek
* TB kártya
* személyi, lakcímkártya
Apának: papucs, póló, kényelmes nadrág, szendvics
Babának: első ruhácskák (body, rugdalózó, sapka) 56-os, 62-es méretben
Ez a korháztól is függ.
Van azért már olyan korház ahol csak a korházi hálóinget lehet viselni, és adnak hálós bugyit meg betétet.
De ha semmit nem adnak, akkor szerintem 2 törölközö max. Vagy egy nagy és egy kézi.
Hálóing 2, és nappalra kényelmes nadrág meg olyan poló amiben tudsz szoptatni kb 2. èn egy vékony melegítö necit viszek meg 2 mélyen gombolós polót. Ahol én szülök ott nem hálóingben vannak a nök hanem kényelmes ruhában amiben eltudnak napközben dölni. Meg is értem hogy a látogatók elött nem hálóruhában akarnak lenni.
Kell papucs meg köntös.
Nem tisztasági kell hanem ez a tenna betét olyan ami nem müanyag alju, és nem eldobható bugyi, mert zat sokhelyen nem engedik hanem hálós bugyi.
De kell a szüléshez is egy kényelmes poló ami combközépig ér. èn viszek egy óriás polót, meg vettem egy olcsó nyári pamut kisruhát ami szintén combközépig ér, abban ha sokáig tart a vajúdás lemehetek a korház parkjába is, vagy alá veszek egy kényelmes nacit. persze olcsó mindegyik ha kell el is dobhatom utánna.
Saját tapasztalat:
hálóing:3-4
bugyi:6
törölköző: 1 nagy, egy kicsi
tisztasági betét, minek? Tena betét kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!