Aki Januárba fog szülni az fog adni borítékot a dokinak? Bizonyára hallottátok h eltörölik a hálapénzt fizetésemelés miatt
Én az év elejére vagyok kiirva.
Aki jövő évbe fog szülni adni fog vagy sem?
12es kit idézel mert senki nem irt olyat , fölöslegesen idegeskedsz és irkálsz.
Érdekes ez a téma az biztos, mert ha vki ugyeletnél szul az ugyeletes attól hogy több pénzt kap nem biztos h kedvesebb is lesz a szulő nőhöz .
Ha pedig ugyanúgy ugyanannyit kell, kellene fizetnünk a fogadott dokinál mint előtte akkor nemigazán volt értelme a fizunövekedésnek ha csak az volt a cél hogy megállítsák a hálapénzt.
Más rendszert kellene kialakítani mint pl.ami németországba , hollandiába is van de itt kicsit nehéz lenne.
Persze érthető ha a fogadott doki bejon szuléskor akkor illik pénzt adni főleg ha hivják . Ekkor nem tudom mit csinál az ugyeletes, de ez már más téma
Szerintem is keveritek a dolgot. Hálapénz az, amikor megmut az ügyeletes orvos és te dugsz neki egy kis lóvét. Vagy amikor picit lefizeted a fonovert, hogy a nagymamadra figyeljenek jobban.
Az hogy te felfogadsz egy orvost és elvarod, hogy bemenjen a szabadsaga alatt vagy szabadnapján meg éjjel is, hogy vele szülj, az nagyon nem hálapénz. Akkor te felfogadod ot, kvázi mint egy magán orvost. Gondolom e tekintetben dönthet a kórház vagy a jogalkotó kétféle keppen. 1: nincs ilyen, annál szulsz aki bent van és pont. Ilyen forman aki nem ügyeletes bent sem lesz soha (ez van külföldön majdnem mindenhol) vagy 2: engedik továbbra is hogy megfogadd, de akkor ez nem hálapénz és elképzelhető hogy számlakötelessé teszik vagy hasonló.
Nem a januárba szültem bele, hanem januárBAN szültem. Nem mindegy.
Hálapénzt pedig nem adtam eddig se semmiért és nem is fogok. Egyik barátnőm fogadott orvost, azt szüléskor jelen sem volt, hanem külföldön nyaralt.
Szerintem is keveritek a dolgokat. Hálapénz nem az, amikor felfogadod a dokit.
Biztos nem lesz olyan, hogy a te választott orvosod ingyen ugrik az éjszaka közepén szülni. Az lesz, hogyha te egy konkrét személynél akarsz szülni akkor ugyanúgy mint eddig volt. Ez eddig se volt legális szerintem. Ha meg ezt betiltják akkor úgyse tudod felfogadni.
Szerintem ez lesz előb utóbb, idézem:
"annál szulsz aki bent van és pont. Ilyen forman aki nem ügyeletes bent sem lesz soha (ez van külföldön majdnem mindenhol) "
igen valoszínű igy lesz, és aki akar majd magándokit annak marad a magánkorház.
Természetesen ez csak feltételezés, szerintem tul nagy változás még nem lesz, tehát marad a fogadott dokinak a boríték.
Az ügyeletes doki igy valszeg nem fog kapni lovét szulés után mint alapból szokás volt annál aki nem fogadott dokit
12: “Frusztráló lehet csórónak / spúrnak lenni azt elhiszem, csak erről nem más tehet.”
Mivan? Szerinted aki nem fogad dokit az azért nem teszi mert csóró? Ne legyél már ennyire elszállva magadtól.
Nem volt fogadott dokim, ügyeletesnél szültem, egy fiatal rezidensnél és mindennel elégedett voltam. Egy forintot nem fizettem senkinek se az egész terhességem alatt. Szerencsére nincs bennem görcs, hogy egy emberhez ragaszkodjak egész terhességem alatt, mert különben jjaaajjjénnemakarokügyeletesnélszülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!