Magándokinál lehet kérni hogy sima vagy császár legyen?
Olyan orvosnál, aki
1. tanult és most is tanul és fejlődik (tehát tudja, hogy VBAC esetén szignifikánsan kisebb a szövődmény kockázata)
2. elvei is vannak, nem csak zsebe (tehát nem megvásárolható a szakmai útmutatás ellenében hozott döntése)
nem lehet kérni a császárt ilyen idokolatlan esetben.
A másik fajtánál igen. A kérdés csak az, hogy arra bíznád-e a gyermeked és a saját életedet. Mert én nem.
Nem lehet kérni elvileg.
De szerintem 90% alapból is, hogy császár lesz, az előző is az volt és alapbetegséged is van. Keress egy magándokit, sok esetben meg lehet ezt beszélni velük.
#5: nekem könnyebb út a császár. Nem vajúdtam fél napot, nem volt olyan érzésem, hogy belepusztulok a szülésbe. 20 perc volt az egész. Az első felállásnál segítettek csak, de utána mindent egyedül csináltam. Visszagondolva gond nélkül kibírható és másodjára is császárt szeretnék. Az sem jobb amikor az alfeled van szétszakadva.
Úgyhogy kérdező nem kell tartanod, hogy nem lenne a következő is császár. Még fogadott doki nélkül is az lenne.
#6 igen, elhiszem, mindenki másképpen vélekedik erről. Én nagyon félek bármilyen műtéttől, így én inkább vajúdnék még egyszer 3 órát, mint hogy felvágjanak, ezért is írtam, hogy szerintem nem könnyebb út a császár, mert azért az utána való felépülés se lehet semmi. Illetve sokan lenézik a császáros kismamákat, hogy jaj ők nem szenvedtek meg érte, nekem minden tiszteletem azé, aki önszántából bevállalja. 😅
Mondjuk én nem is szakadtam, varratom sem volt így én mondhatom, hogy könnyű szülésem volt.
Neked jó, hogy hamar fel tudtál állni, nekem pár szobatársam alig tudott mozogni császár után, bár pl a barátnőmet is császározták, ő is elég jól élte meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!