Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Létezik olyan hogy valaki...

Létezik olyan hogy valaki "béna" a szülésben mert nem nyom eléggé vagy hamar elfárad?

Figyelt kérdés
Nem akarom, hogy miattam legyen baja a babának mert valamit nem úgy csinálok ahogy kellene vagy idő előtt elfáradok. Gondolom amikor majd érzem hogy nyomni kell könnyebb lesz mint most elképzelni. Csak tudom hogy az elhúzódó szülés gondot okozhat.
2020. aug. 27. 02:29
 1/7 A kérdező kommentje:
Sajnos egész terhesség alatt magasabb volt az alap pulzusom, és ha kicsit megerőltettem magam vagy tornázni próbáltam még feljebb ment és egyből úgy éreztem hogy le kell ülnöm vagy szédültem, ezért eléggé ellustultak az izmaim. Úgy tudom nem előnyös ha valaki így áll neki az egésznek.
2020. aug. 27. 02:44
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Ha valami nem megy, elfáradsz azért van szülészorvos felfogadva, hogy tegyen valamit, segítsen.

Legvégső esetben, ha nem fordult még be ilyenkor a szülőcsatornába elvisznek császármetszésre.

2020. aug. 27. 03:16
 3/7 anonim ***** válasza:
92%
14 órát vajúdtam, hullafáradt voltam a végére, de annyira erős kényszer a tolófájás, hogy szerintem nem lehet nem nyomni eléggé. Nálam is pont az volt a nehézség, hogy a gátvédelem miatt kicsiket kellett nyomni és alig bírtam nem teljes naftával nyomni...
2020. aug. 27. 06:17
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

Nyilván van ilyen, hogy elfárad.. nem jól nyom..

De ez sokszor olyankor van, amikor nagyon beledumálnak.

Értsd akkor nyom a szülő nő, amikor mondják és nem, amikor elemi kényszere van.

De ehhez nem kell izom.. de tényleg nem!

Ne agyalj ilyen butaságokon.

A szülés egy elemi dolog..

Ha pedig gond van, akkor az orvosok ottvannak, segítenek.

Ha a pulzusod nagyon elromlik, akkor előfordulhat, hogy császározni dognak.

Erre lélekben készüljazért fel.

2020. aug. 27. 07:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó pár tolófájásnál konkrétan nem is én nyomtam. Mondta a szülésznő a gátvédelem miatt, hogy ne nyomjak, és én nem is csináltam semmit, direkt ellazultam (amennyire tudtam), a testem mégsem hallgatott rám. Pedig amúgy én végiglustálkodtam az egész terhességem, és még csak vérnyomásgondom se volt. Hidd el, a tested tudja, hogy kell szülni, a babád meg tudja, hogy kell megszületni - ha mégse, azért van ott az orvos és a szülésznő, hogy segítsenek.
2020. aug. 27. 07:59
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Kicsit megnyugodtam :)
2020. aug. 27. 12:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Alapesetben nem, de én pl egyik gyereknél se éreztem azt a visszatarthatatlan érzést , hogy nyomom kell . Inkább csak mondták, hogy nyomjak és én nyomtam . A másodiknál be is pánikoltam a végén . De ezt amúgy csak én vettem észre . Kifejezetten megdicsértek mindkétszer , hogy milyen ügyesen nyomtam .

Ha gond van közbelépnek ne aggódj . Ha oda kerülsz nem lesz más választásod , nyomni fogsz 😁

2020. aug. 27. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!