Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tatabányán a kórházban van...

Tatabányán a kórházban van bababarát szoba ahol velem maradhat a pici?

Figyelt kérdés

Ha igen,arra volnék kíváncsi,hogy 12 vagy 24 órás (éjszakára le kell adni vagy marad velem) illetve hogy hány ágyas szobák vannak és mennyit kell érte fizetni.

Mennyit segítenek a nővérek?Mert sok helyen olvastam hogy más kórházakban feléjük sem néztek,keveset segítettek.Tudom hogy sok előnye és hátránya is van a bababarát szobának de szeretnék dönteni mire arra kerül a sor hogy be kell feküdnöm.

2008. nov. 26. 21:07
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen létezik bababarát (rooming in) szoba, van egy ágyas, azt hiszem csak azért kell fizetni, ha jól tudom napi 5000 Ft, de van 3 ágyas is, ami ingyenes. Én nem ott voltam, de úgy tudom, hogy ha megkéred a nővéreket szívesen segítenek, főleg ha első baba. A felügyelet tudtommal 24 órás, én nem hallottam olyanról, hogy le kellett volna adni.

Ha elfogadod a privát véleményemet, mint frissen szült anyuka, szerintem az a pár nap amit a kórházban töltesz "ajándék". Mi 2 napja vagyunk itthon és hálás vagyok, hogy a kórházban végig tudtam aludni az éjszakát, mert ez sajnos itthon nem megy. Nekem nagyon könnyű szülésem volt másokhoz képest, mert nekem a vajúdással és a szüléssel együtt összesen 30 perc volt, de van aki órákat vajúdik, ami nagyon fárasztó. A babynek se jó, ha otthon egy "zombi anyukát" kap.

Nagyon boldog babavárást kívánok:)

2 hetes anyuka

2008. nov. 26. 21:22
 2/9 A kérdező kommentje:

Igen,igazad van!Pontosan ezért is írtam hogy tudom hogy vannak előnyei és hátrányai is.Van aki egyáltalán nem tud pihenni ha ott a kicsi mert mondjuk sokat sír,de előfordul az is hogy nyugodt csendes baba lesz és hagyja az anyukáját pihenni :-) Sokat olvastam már erről és megoszlanak a vélemények.Van még időm eldönteni még csak 31 hetes vagyok és első babám lesz.Igaz sokszor így sem tudok éjjel aludni lehet már eleve úgy megyek be hogy hulla fáradt leszek és akkor majd pihenni szeretnék egy kicsit.Hát nem tudom...

Azért nagyon szépen köszönöm a válaszod!Remélem jól fogok dönteni.

2008. nov. 26. 21:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én is a tatabányai kórházban szültem júniusban. Én is azokat tudom elmondani mint az előttem lévő. Én császárral szültem és nem tudtam egy szobában lenni a babámmal. Nagyon fájt a hasam és alig tudta pihenni. Jól jött az a néhány nap a kórházban hiszen itthon már nekem kellett gondoskodnom róla. Annyit tudok még mondani, hogyha a pihenés mellett döntesz és nem kéred magad egy szobába a bébivel. Akoor a nővérek naponta 6x adják majd ki a kicsiket szopizni. Az első időpont 5.45 az utolsó 19:45. Legalábbis júniusban még így volt. És háromnegyed órát a picivel tölthesz. Sok sikert kívánok.
2008. nov. 27. 08:00
 4/9 A kérdező kommentje:
Az utolsó 19:45?És éjjel ki sem hozzák ha esetleg fel kelne mert éhes?
2008. nov. 27. 18:54
 5/9 anonim ***** válasza:
Az első vagyok. Éjjel nem hozzák ki, akkor a nővérek etetik meg. Ha van lefejt tejed, akkor azal, ha nincs, akkor pedig sajnos tápszerrrel. Azt a pár nap nyugodt alvást még megkapod tőlük, aztán ha hazamentek ugyis neked kell kelned a manóhoz.
2008. nov. 30. 13:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Amúgy az időpontok is mások, mert az első most 5:15 és az utolsó 20:15.
2008. nov. 30. 13:21
 7/9 anonim ***** válasza:

én császárral szültem tatabányán és a második éjszaka után mehettem át a rooming-inbe, semmi pénzért nem hagytam volna, hogy ne velem legyen. délután vitték csak el, amikor a kórházi tv-ben mutatták őket a rokonoknak.

szerintem jobb, ha még a kórházba "hozzászoksz" otthon könnyebb lesz!

2010. aug. 18. 14:38
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó,azóta megszültem,pontosan 4 nap múlva lesz 19 hónapos a kisfiam,mivel este 1-kor jött világra a fiam,így reggel hozták ki és együtt is maradtunk míg haza nem jöhettünk.Nem bántam meg,és ha lesz majd valamikor kistesó akkor is vele maradok majd!Valóban óriási segítség mielőtt haza engedik az embert még így is hogy első baba volt!Csak is ajánlani tudom minden kismamának!
2010. aug. 19. 09:27
 9/9 A kérdező kommentje:

Még annyi hogy nekünk nem volt kórházi tv,ez nekem új.

Látogatáskor kivittük folyosó ajtajáig a babát nem jöhettek be a szobába és üvegen keresztül nézhették meg.Persze ha épp nem volt közelben nővér,kezükbe adtuk a nagyszülőknek,apukának egy-egy óvatos puszit is kapott apától.Nagyon boldogok voltak :-)

2010. aug. 19. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!