Kismamák, akik úgy szültek, hogy többen is vajudtak körülötte, nem idegesített, amikor a másik kismama szenvedett, akár kiabált, jajgatott?
Ha még csak óbégatnának.
Engem az illóolaj szaga jobban zavart, amit a mellettem levő kenegetett magára. Szerintem az egész folyosó tőle bűzlött.
Hacsak nincs nagy tumultus, azért állami kórházakban is a vajúdó kb. olyan mint a CTG helység, ergo ott nem visító, mindjártjönagyerek nők szoktak lenni. (Egy kivételre emlékszem, amikor valami őrület volt, akkor még olyan nő is volt, aki a vajúdóban megszült mert egyszerre ÖT szülőszobában szültek és vagy négyen vajúdtak... De ez ritka.)
Mondjuk a szülőszobák között is lehet hallani, ha valaki hangos, legalábbis gyakorlatomon a személyzeti szobában is hallottam a két szobával odébb üvöltő szülő nőt. Szégyellem, de ha valaki órákig torkaszakadtából üvölt, azt nehezen viselem szülés nélkül is... hát még ha én is kínlódom, pláne ha tudom, hogy rám is ez vár :D
Mikor az első gyermekem szültem, egy ágyas szülőszobában voltam. Szülés után a két órás megfigyelésre visszavittek a vajúdóba, ahová időközben érkezett egy kismama 3. gyerekével, ill. ott volt még egy császáros anyuka is. Az előbbi csendben, rutinosan vajúdott, néha szisszentett egy kicsit, a császáros meg végig jajjgatott, hogy itt fáj ott fáj. Próbáltam egy picit pihenni erre behoztak egy szülő nőt, aki annyira kiabált a szülőszobán, hogy az egész szülészet zengett tőle. Olyanokat kiabalt, hogy szedjék ezt ki belőlem, nem is akartam ezt a gyereket, utálom, stb. Borzasztó volt hallani, még szerencse, hogy nem hamarabb érkezett, és már túl voltam a szülésen, nem vajúdás közben kellett ezt hallgatnom. (Késöbb sem foglalkozott a babával,nem szoptatta,nem is volt nála,vegig a csecsemősöknél volt, késöbbi sorsa nem tudommi lett a gyereknek). Azóta is sokszor eszembe jut, hogy kiabált otta szülőszobán.
A másodikkal teljesen egyedül vajúdtam, szültem,az örzőben is egyedül voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!