Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lelki folyamatok szerepe...

Lelki folyamatok szerepe szülés előtt/ közben?

Figyelt kérdés

Őszintén szeretnék beszélgetni és tapasztalatokat meghallgatni. Nem célom senki hibáztatása és a provokálás sem!

Szóval nehezen estem teherbe, végig kattogott az agyam terhesség alatt, pedig természetes szülés párti vagyok, voltam online szülésfelkészítőn, olvastam erről könyveket. Most mégis túlhordom a babám. Az orvos modern szemléletű, de a 42. hétnél tovább ő sem akarja húzni. Semmi jele nincs, hogy meg szeretne születni. Eléggé parázok az anyasagtól, hogy jó leszek-e neki. Magától a szüléstől nem félek. Hiába meditálok, próbálom feloldani a gátakat, nem megy. Magamat okolom a túlhordás miatt. Ti voltatok így? Vagy volt vajúdás elakadásotok első szülésnél? Mi segített túllépni rajta, mi miatt volt? Nem akartam szülésindítást, mégis az lesz belőle...

#lélek #terminus #szüléselakadás
2020. júl. 28. 14:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%

9-es:

Meg vannak olyanok, akiknek van 1 bajuk és ezért mindenki másét lenézik, mert csak a tiéd lehet baj, a másiké nem.

2020. júl. 28. 20:36
 12/17 anonim ***** válasza:
44%

11 így igaz, olyan is van, de ez pont nem az a helyzet, mivel már nagyon sokan szültek inditással, meg császárral és örültek neki, hogy egészségesek a babával együtt, nem ezt a picsogást nyomták.

És bizony ez a szitu nagyon sok nő számára nem lenne probléma.

2020. júl. 28. 20:49
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Ekkora bunkót! Hogy bírsz tükörbe nézni?!

És ezt a viselkedést adod tovább! EQ = 0

2020. júl. 28. 20:57
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

"A 36. héten császároztak, az sem volt biztos, hogy életben maradunk, hát nem nyivákoltam azon, hogy hogyan jön ki az a baba."

És? Élsz, nem? Akkor meg mit hozod fel példának? Ez nem probléma, sokat császároztak már 36 hetesen mégsem élték meg semminek sem. Ez nem gond. Egy van a millióból, semmi különleges. Van egy kölyköd, és?

2020. júl. 28. 20:58
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező,szerintem csak túl sokat agyalsz .Nincs ezzel gond ,sokan vagyunk így vele ,csak a lényeg,hogy próbáld meg leállítani magad erről .

Én is féltem ,nem is a szülés,hanem a gyerekneveléstől,aztán rájöttem,hogy nincs mitől . Majd szép lassan rájösz mindenre,és egyre jobban megy. Az elején sokan bénáznak kicsit,nem kell ezt ilyen véresen komolyan venni.:) Pont ugyanolyan a csecsemő ellátása mint bármi más,gyakorolni kell ! Utána úgysem érdekel már ,hogy született,a lényeg,hogy minden rendben legyen .

2020. júl. 28. 21:51
 16/17 anonim ***** válasza:
73%
Ezek a haboritatlan es bekesboldogcsillamporos szulessztorik azok, amik miatt a legnagyobb elvarasok vannak egy olyan esemeny irant a nok fejeben, ahol az alapkoncepcionak annyi nak kellene lenni, hogy csak éljuk túl valahogy. Akik becsmerlik egy orvos(!) donteseit olyan szituaciokban, ahol masodpercek szamitanak, megis mit gondolnak?? A kozepkorban es okorban tettek ra magasrol, minden 2.no bele is halt a szulesbe. Biztos azert kell also hangon 10 evig tanulnia valakinek, hogy szulesz-nogyogyasz lehessen, mert maga a dontes, hogy az a szerencsetlen gyerek hogy szulessen meg, olyan dontes, akar a csokolade vagy vaniliafagyi kozti vacillalas a fagyizoban. ...:)) Bizzatok a szemelyzetben, az orvosokban, noverekben, szakemberekben, es higgyetek el, nem rendelkeztek 3 babakonyv elolvasasa utan nagyobb tudassal mint egy orvos.:)
2020. júl. 28. 23:56
 17/17 A kérdező kommentje:
Pont ezt az ellenségeskedést nem szerettem volna, mindenki csodás, aki világra hozta a babáját akár császárral, akár hüvelyi úton. Én egyszerűen bekattantam a túlhordás miatt, mert féltem, hogy mi lesz, és érdekelt más volt-e így. Vegigbőgtem a délutánt, éjjel viszont megszületett spontán, és gyönyörű élmény volt. Persze fájt, de nekem földöntúli extázist adott. Szerencsénk volt, a gyerekem is ügyes volt. Köszönöm mindenkinek, hogy megosztotta a gondolatait. 😊
2020. júl. 29. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!