Lelki folyamatok szerepe szülés előtt/ közben?
Őszintén szeretnék beszélgetni és tapasztalatokat meghallgatni. Nem célom senki hibáztatása és a provokálás sem!
Szóval nehezen estem teherbe, végig kattogott az agyam terhesség alatt, pedig természetes szülés párti vagyok, voltam online szülésfelkészítőn, olvastam erről könyveket. Most mégis túlhordom a babám. Az orvos modern szemléletű, de a 42. hétnél tovább ő sem akarja húzni. Semmi jele nincs, hogy meg szeretne születni. Eléggé parázok az anyasagtól, hogy jó leszek-e neki. Magától a szüléstől nem félek. Hiába meditálok, próbálom feloldani a gátakat, nem megy. Magamat okolom a túlhordás miatt. Ti voltatok így? Vagy volt vajúdás elakadásotok első szülésnél? Mi segített túllépni rajta, mi miatt volt? Nem akartam szülésindítást, mégis az lesz belőle...
9-es:
Meg vannak olyanok, akiknek van 1 bajuk és ezért mindenki másét lenézik, mert csak a tiéd lehet baj, a másiké nem.
11 így igaz, olyan is van, de ez pont nem az a helyzet, mivel már nagyon sokan szültek inditással, meg császárral és örültek neki, hogy egészségesek a babával együtt, nem ezt a picsogást nyomták.
És bizony ez a szitu nagyon sok nő számára nem lenne probléma.
Ekkora bunkót! Hogy bírsz tükörbe nézni?!
És ezt a viselkedést adod tovább! EQ = 0
"A 36. héten császároztak, az sem volt biztos, hogy életben maradunk, hát nem nyivákoltam azon, hogy hogyan jön ki az a baba."
És? Élsz, nem? Akkor meg mit hozod fel példának? Ez nem probléma, sokat császároztak már 36 hetesen mégsem élték meg semminek sem. Ez nem gond. Egy van a millióból, semmi különleges. Van egy kölyköd, és?
Kérdező,szerintem csak túl sokat agyalsz .Nincs ezzel gond ,sokan vagyunk így vele ,csak a lényeg,hogy próbáld meg leállítani magad erről .
Én is féltem ,nem is a szülés,hanem a gyerekneveléstől,aztán rájöttem,hogy nincs mitől . Majd szép lassan rájösz mindenre,és egyre jobban megy. Az elején sokan bénáznak kicsit,nem kell ezt ilyen véresen komolyan venni.:) Pont ugyanolyan a csecsemő ellátása mint bármi más,gyakorolni kell ! Utána úgysem érdekel már ,hogy született,a lényeg,hogy minden rendben legyen .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!