40. betöltött héttől jelentkező haskeményedés már jelenthet valamit?
Eddig korábban sosem keményedett a hasam, jóslóim sem voltak. Ma töltöm a 40. hetet, tegnap-tegnapelőtt már néha-néha volt egy-két keményedés, de ma szinte egész délután folyamatosan kőkemény a pocakom. Nem fáj, csak feszül, nehéz és kényelmetlen. Ez tudom, hogy nem jelenti a vajúdás kezdetét (bárcsak :D ), de jelezheti előre, hogy akkor most már hamarosan valami történni fog? Mondjuk fura, ma voltam NST-n, akkor is éreztem egy rövidebb keményedést, egyből fel is ugrott a görbe, de akkor is csak feszülést éreztem, konkrétan fájdalmat nem. Ez vajon normális? Másnak volt hasonló?
Nyilván 40. héten már gyakorlatilag bármi történik is, az a közeledő szülést jelzi, de kicsit izgulok mert a kórház ahol szülni fogok, protokoll szerint indít betöltött 41. héten és azért mégis csak jobban örülnék neki ha magától döntene úgy a kislányom, hogy beköszönne.
Majd írd meg mi lett. :)
Elvileg akkor jövő héten pénteken be kell feküdnöd indításra?
Ez az első babád?
Első baba, igen
Az előbb kérdeztem a CTG-n, a doki mondta, hogy ha minden rendben, akkor MAXIMUM jövő hétfőig még talán el tudjuk tolni, de amúgy igen, pénteken indítják a protokoll szerint, hacsak addig nem jön magától. És hát, eddig nem nagyon akar magától jönni, túl jól érzi magát odabent :) Ami engem még nem is zavarna, csak nagyon félek attól, hogy ha túl "korán" indítják, abból császár lesz, amit életveszélyes eseteket leszámítva mindenképp szerettem volna elkerülni :/
#17 pontosan ugyanígy vagyok vele. Azaz, voltam, mert végül spontán beindult a szülés és pikk-pakk meg is lett a baba, bármiféle komplikáció nélkül :) Csodás szülésélmény lett, mindenféle korábbi pánikolásom ellenére :D
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!