Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 40. betöltött héttől jelentkez...

40. betöltött héttől jelentkező haskeményedés már jelenthet valamit?

Figyelt kérdés

Eddig korábban sosem keményedett a hasam, jóslóim sem voltak. Ma töltöm a 40. hetet, tegnap-tegnapelőtt már néha-néha volt egy-két keményedés, de ma szinte egész délután folyamatosan kőkemény a pocakom. Nem fáj, csak feszül, nehéz és kényelmetlen. Ez tudom, hogy nem jelenti a vajúdás kezdetét (bárcsak :D ), de jelezheti előre, hogy akkor most már hamarosan valami történni fog? Mondjuk fura, ma voltam NST-n, akkor is éreztem egy rövidebb keményedést, egyből fel is ugrott a görbe, de akkor is csak feszülést éreztem, konkrétan fájdalmat nem. Ez vajon normális? Másnak volt hasonló?

Nyilván 40. héten már gyakorlatilag bármi történik is, az a közeledő szülést jelzi, de kicsit izgulok mert a kórház ahol szülni fogok, protokoll szerint indít betöltött 41. héten és azért mégis csak jobban örülnék neki ha magától döntene úgy a kislányom, hogy beköszönne.

2020. júl. 24. 19:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Majd írd meg mi lett. :)

Elvileg akkor jövő héten pénteken be kell feküdnöd indításra?

Ez az első babád?

2020. júl. 26. 09:38
 12/20 A kérdező kommentje:

Első baba, igen

Az előbb kérdeztem a CTG-n, a doki mondta, hogy ha minden rendben, akkor MAXIMUM jövő hétfőig még talán el tudjuk tolni, de amúgy igen, pénteken indítják a protokoll szerint, hacsak addig nem jön magától. És hát, eddig nem nagyon akar magától jönni, túl jól érzi magát odabent :) Ami engem még nem is zavarna, csak nagyon félek attól, hogy ha túl "korán" indítják, abból császár lesz, amit életveszélyes eseteket leszámítva mindenképp szerettem volna elkerülni :/

2020. júl. 26. 10:10
 13/20 anonim ***** válasza:
40. Hét után már nem nagyon van olyan, hogy túl korán.
2020. júl. 26. 10:57
 14/20 A kérdező kommentje:
Azért idézőjeles. A természetes szülésinduláshoz képest "túl korán", ha egy héttel előbb indítják, mint indulna magától, az azért igenis hamar van.
2020. júl. 26. 11:09
 15/20 anonim ***** válasza:
Szerintem meg inkább indítsák, mint hogy baja legyen odabent. De nem vagyunk egyformák.
2020. júl. 26. 11:17
 16/20 A kérdező kommentje:
Nyilván, ez nem is kérdés, csak ha éppenséggel minden rendben van, akkor feleslegesnek érzem megsürgetni. Nem sok beleszólásom van, tudom, kórházi protokoll, nem is ellenkezek igazából, csak attól még nem kell vele feltétlenül egyetértenem.
2020. júl. 26. 11:30
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Totál megértelek kérdező, a 6-os vagyok megint, rendszertelen fájásokkal de tovább nyíltam mára, tökéletes volt az NST meg az áramlás, tiszta a víz, ép a burok. Az ügyeletes mondta, hogyha gondolom burkotrepeszt, ad oxit és szerinte pár óra és megszülök. Csak nem értem, hova is sietünk? Ráadásul a másik számolás alapján 31-re várok. Most elterjedt a mesterséges szülésinditás, idősebb nőgyógyász ismerős szerint régen akár 15 napot is ráhagytak. Most pont a szülés indítások miatt van ennyi császár meg gátmetszés, mert kierőszakolják a gyereket. Semmi bajom a császárral, ha gond lenne azonnal. De így ezt farkaskiáltásnak érzem kicsit. + Pár naptól se extrémre nem fog nőni, se baja nem lesz. Pláne, hogy I. fokban érett a lepényem.
2020. júl. 26. 17:18
 18/20 A kérdező kommentje:

#17 pontosan ugyanígy vagyok vele. Azaz, voltam, mert végül spontán beindult a szülés és pikk-pakk meg is lett a baba, bármiféle komplikáció nélkül :) Csodás szülésélmény lett, mindenféle korábbi pánikolásom ellenére :D

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2020. júl. 31. 10:06
 19/20 anonim ***** válasza:
Gratulálok kérdező. ;)
2020. júl. 31. 13:49
 20/20 anonim ***** válasza:
Gratulálok kérdező jo hamar szültél időpontra is
2020. júl. 31. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!