Szülés után ki,hogy nyerte vissza régi alakját? Vagy legalább ,hogy a has lemenjen? Jól jönnének a tuti ötletek.😊
Szia
Én 61kg-val mentem szülni, 55kg-val jöttünk haza a kórházból. Most 52kg vagyok és inkább hízni szeretnék, hogy újra 55 legyek 🙂 egyébként a hasam kicsit megereszkedett és van egy kis zsír is rajta. Ha letelt a 6 hét, elkezdek edzeni hogy formásabb legyek.
Nekem szétnyílt a hasizmom, ezért rtm edzésre jártam, 8 héttel szülés után. Közben hatalmas sétákra mentem a babámmal. 6 hónappal később újra elkezdtem azt amit terhesség előtt sportoltam. Legalább 9 hónap kellett hogy helyrejöjjön a hasam.
Első válaszoló, cuki vagy hogy ezt leírtad de nem válaszoltál a kérdésre.
Szerintem erre nincsen recept. Rengeteg energiát igényel a szoptatás és a baba körüli teendők, én rengeteget ettem a terhesség alatt is (20 kilót híztam) és kb. fél éves koráig nem változtattam semmit az étkezésen, ettem tésztát, kenyeret, sütit is, mégis lement minden kiló az első három hónapban. Utána elkezdtem futni, tornázni, hogy jó kondiban legyek, ha már úgyis rohanni kell a gyerek után.
Arra mindenképp érdemes odafigyelni, hogy a hormonjaid ne kanászodjanak el, mert akkor könnyen hízásnak indulhatsz. Erre jó, ha eszel néha magvakat, avokádót, méhpempőt, és a szervezetedet érő stresszt a minimálisra kell csökkenteni (persze nem lehet teljesen megszüntetni, mert sokat fogsz emelgetni, és kelni éjszaka). A kávét érdemes mellőzni, és elalvás előtt egy szem melatonint bekaphatsz.
A mozgásnál arra figyelj oda mindenképp, hogy préseléssel járó hasgyakorlatokat (felülés, hasprés) ne végezz pár hónapig, mert az távolíthatja a hasizmokat, és lehet tőle kötényhasad. Inkább állva végezhető hasizomgyakorlatok legyenek a tervedben, vagy olyanok, amik a core-izmaidat erősítik (pl. plank, azaz alkartámasz). Ha futsz, tegyél magadra egy fűzőt, és ne emelj nagyokat, nehogy méhsüllyedésed legyen. Szülés után az összes izmod, ízületed helyzete nagyon képlékeny, így a becsapódással járó edzésformákat is csak 2-3 hónap után kezdd el (pl. futás, ugrókötél), és lehetőleg magasszárú cipőt válassz hozzá, nehogy kimenjen a bokád, a térded.
Az úszás viszont kíméletes, kellemes, nagyon szépen erősíti a hátad is. Ha úgy érzed, lent már nem vagy érzékeny, tág, és az orvos is azt a visszajelzést adta, hogy minden rendben, akkor talán ez a legjobb sport kezdésnek. Előtte viszont semmiképp ne menj vízbe, nehogy elkapj valamilyen fertőzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!