Akinek volt hüvelyi szülése és császárja is, és rálát mindkettőre?
Melyik milyen volt?
Ha szabadon eldönthetnéd, melyiket élnéd újra, melyiket választanád?
Nekem az első császár volt és utána lett inkontinenciám, a heg bevérzett, 2x utána újra kellett műteni, majd hasfali sérv alakult ki miatta. Lehet, hogy a hüvelyem ép, de a nőiességem olyan csorbát szenvedett, a testemet meg úgy utáltam évekig, hogy az bizony bőven kihatott úgy a szexre, mint egy hüvelyi probléma.
A másodiknál ezért mérlegelek most kockázatokat és mindent, de egyik se tűnik jó megoldásnak. Mint valami oroszrulett... borzasztó.
Sajnálom utolsó... elhiszem, hogy borzasztó.
Nekem az intimtorna megoldást nyújtott úgy 95%ban de többet nem szülnék hüvelyi uton az biztos.
Hivatalos statisztika nincs mert mint pl.a mentális betegségeknèl így itt is az érintettek egy része nem mert orvoshoz fordulni ezzel.
7-es: "Hüvelyinél meg hüvelyfalsüllyedés, méhsüllyedés, hólyag és végbélsérv minden 2-3.nőnél. inkontinencia...es amik ezzel járnak."
Ezzel CSAK ANNYI a gond, hogy ezek NEM a szüléstöl, hanem a terhességtöl alakulnak ki!
A méhsüllyedés, hólyag-/végbélsérv oka elsösorban nem a szülés, még csak nem is maga a terhesség, hanem az, hogy rengeteg nönek eleve rossz állapotban vannak a medencefenék izmai, és ezért nem bírják a terhelést.
Amelyik nönek rendben van, annak nem árt sem a terhesség, sem a szülés.
Ezért is lenne nagyon ajánlott, ha a nök törödnének ezekkel az izmokkal is már egész fiatal koruktól kezdve, sokkal kevesebb lenne a probléma.
Emellett az is igaz, hogy a mo-i szülésvezetési módszerek - azonnal oxi, minél gyorsabb szülés, kézzel tágítani, kinyomni a gyerekeket a nöböl kifejezetten elösegíti a komplikációkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!