Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 37 hetes vagyok, sokat keménye...

37 hetes vagyok, sokat keményedik a hasam, ez nem korai még?

Figyelt kérdés

ha megyek, vagy sétálok akkor nagyon rossz, mert akkor iszonyatosan kemény, pedig magne b6 ot is szedek. mi tegyek?

Köszönöm a válaszokat elöre is.

2008. nov. 24. 20:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Egyáltalán nem korai. Ezek méhösszehúzódások, azt jelenti, hogy készülsz a szülésre. Ez idöben is teljesen normális, a 37. hét után világra jött babák nem koraszülöttek.

A magne b6-ról kérdezd meg az orvost, úgy tudom ugyanis, hogy ilyenkor nem szokták már szedni.

2008. nov. 24. 21:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez teljesen normális dolog, nem kell félni tőle és ne is küzdj ellene. Egyrészt azért, mert nem nagy az esélye annak, hogy ettől be fog már indulni a szülésed, legalábbis én és még sok más kismama rendszeresen tapasztalja a keményedést ezekben a hetekben. Ez így van jól. Hozzáteszem, hogy nekem nem kellett soha szednem magne b6-ot, és kb a 35. héttől vannak aktívabb keményedéseim. A méhed készül a szülésre, ami már nagyon aktuális, hiszen 37 hetes kortól a baba nem koraszülött, a babák döntő többsége nem épp a kiírt időben születik, +-14 nap teljesen normális. Ha szerencséd van, akkor ezek a keményedések még hasznosak is lesznek, ami annyit jelent, hogy ha nem is nyitják a méhszájat, de legalább felpuhítják a méhnyakat, valamelyest rövidítik és ennyivel rövidebb lehet majd a vajúdás.

Saját példámból kiindulva egy hét múlva már épp te leszel az, aki örül majd a különböző méhtevékenységeknek, keményedésnek, összehúzódásnak, jóslófájásnak és közben vadul bízol majd abban, hogy lassan vége és láthatod a babádat. Legalábbis én most lépek a 40. hétbe és hogy őszinte legyek én már két hete folyamatosan szülnék szívem szerint, de még mindig egyben vagyunk. Annak ellenére, hogy mint írtam én is sokat keményedek már hetek óta.

Egyébként magne b6-ot ilyenkor már tényleg nem javasolt szedni, elvileg épp azért, hogy ne tompítsa a jóslófájásokat és az igaziakat se gyengítse, ha eljön a szülés ideje. Azt hiszem, hogy 35-36. héten szokták leállítani róla a kismamákat.

2008. nov. 24. 21:42
 3/3 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat! sokat segitenek! remélem kihuzom a kiirt idöpontig!
2008. nov. 24. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!