Erős folyás, vagy szivárog a magzatvíz?
Bocsánat, ha undorító téma!
36 hetes + 3 napos terhes vagyok.
Ma reggel 11 körül párnázott széken ültem, és mikor felkeltem, észrevettem, hogy a vékony nadrágom (hárem nadrág, tényleg vékony nagyon) foltos, illetve a párnán is hagyott egy apró nyomot. A bugyim is teljesen "elázott" elöl egy kb 4-5 centi átmérőjű részen, viszont ahogy megtapogattam, inkább ragacsos volt mint vízszerű, inkább tűnt folyásnak mint magzatvíznek, az illata olyan semmilyen, enyhén vas jellegű, mint a szokásos folyásom.
Most estefelé megint folytam egyet, ugynolyan volt.
Szerintetek? Fájdogál a hasam, de ilyen menstruációs fájások már vannak pár hete, és 2 napja említettem meg a dokinak, és szerinte minden rendben megy, bár úgy tűnik a babának "sietős", mivel a nyákdugóm pár napja kiesett.
Első baba, nincs semmi panaszom.
Szerintetek?
Nekem van egy olyan gyanúm, hogy már nem húzom sokáig, de lehet csak beképzelem.
(UI. külföld, kicsit mások a szokások, nem annyira foglalkoznak vele ha ezzel betelefonálok, bár ha megint lesz egy ilyen folyás, akkor felhívom a szülészetet mit gondolnak)
Volt már egy nagyobb folyásom egyszer 24 hetesen, arról kiderült hogy nem magzatvíz volt, így azt követem amit akkor mondtak.
Megkértek, hogy tegyek be egy betétet, és figyeljem pár órán át mindennapi tevékenységet végezve, és ellenőrizzem mennyire telik meg.
Ha reggelre megint lesz egy ilyen nagyobb adag folyás akkor intézkedek. Hülye vírus, meg karantén miatt félek elküldenek a fenébe :(
Mindenféleképp szólok mi volt :)
Egyik barátnőm is volt a kórházban erősfolyással ő is 20-30 hét között valamikor, ugye őt is hazaküldték. Na nálam 40+6 naposan is azt mondta ez a barátnőm, hogy "áhhh biztos neked is olyan folyásod van mint nekem, felesleges kórházba rohanni vele". Annyira mégsem volt felesleges bemenni vele.
1 voltam.
Én már bent feküdtem mindkétszer a kórházban mikor elkezdett szivárogni a magzatvíz. Szóltam a nővéreknek, hogy valami szivárog.
Első lányomnál: már 42hetes voltam, felvittek, nem láttak repedést, szóljak ha folyik. Szóltam, nézték, mondták valószínűleg az, csak lehet fent repedt meg a burok. Nekem mindig állva csorgott és végig folyt a lábamon is.
Második lányomnál: Szóltam a nővéreknek, adtak egy jó nagy adag vattát, mondták tegyem be a bugyimba, ha átázott szóljak mert akkor magzatvíz. Lementünk sétálni a párommal, pár perc múlva egy adag folyt, rögtön átázott, még át is folyt rajta. Visszamentünk, szóltam, felvittek, ismét nem láttak repedést de szerintük az, fent tartottak, mert már 41+4 napon jártam. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!