Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha már volt császárod és...

Ha már volt császárod és hüvelyi szülésed is, akkor ha lenne lehetőséged újra, melyiket választanád?

Figyelt kérdés
Légyszíves indokoljátok is, minden vélemény érdekel. Köszi.
2010. júl. 26. 22:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%

15:39-es vagyok.

engem délután császároztak, és este tüsszentettem egy nagyot.(allergia) Azt hittem, hogy összekakilom magam. Asszem ennél nagyobb fizikai fájdalmat még nem éreztem....

ÉN ha tehetném, hogy még egy babánk legyen, minden erőmmel azon lennék, hogy hüvelyi szülésem legyen.

Remélem kedves kérdező, ha babás vagy, vagy leszel, Te is ezt tapasztalod meg! Gondolom az se leányálom, de legalább azt is "kipróbálhatod"! :)))

Minden jót mindenkinek!

2010. júl. 28. 08:27
 12/22 anonim ***** válasza:
60%

Bocsánat, hogy beleugatok, de szeretném látni a válaszokat.

Nekem az első császár volt (muszájból), most újra babát várok. Nagyon-nagyon remélem, hogy természetes úton sikerül megoldani a szülést, mert még egy császárt nagyon nem szeretnék! Pokol volt aznap, másnap, meg még vagy 3 hétig! Én a köhögést reggel 6-tól tartogattam késő délutánig, akkor már nem bírtam tovább! Vicces volt, de majd' be....tam! Sírtam és nevettem egyszerre! Ami persze szintén fájt! :D

A tejem nem indult be csak a 7. napon, bármit tettem, kevés volt csak, nem is tudtam sokáig szoptatni. :(

Most szeretnék olyan szerencsés lenni, hogy minden flottul menjen!

2010. aug. 2. 20:28
 13/22 anonim ***** válasza:
68%

Nekem anyukám sokszor mondogatja(35), hogy természetes úton könnyebb a szülés, és igazán magadévá érzed a csemetét..

Engem szült így(21), kisöcsémet pedig császárral(34):)

Nagyon fájt neki, de hála isten erős gondolkozású, és fel is állt délután.(11:11kor szült):)

6 hónapos koráig szopizott:) most 13 hónapos:)

Remélem nem baj, hogy írtam, de sokat hallom anyumat szidni a császárt:)

2010. aug. 2. 21:15
 14/22 anonim ***** válasza:

4-szer szültem.

1-ső sima szülés volt, gátsebbel, nehéz gyógyulással.

2-ik ikerszülés. 1-ső baba simán született, második császárral, mivel keresztbe fordult.

gyógyulás könnyű volt, pedig volt császáros sebem és gátmetszésem is egyszerre. Két gyereket szoptattam 9 hónapig.

3. szülés 36 hetes halott baba császár után sima szüléssel, óriási fájdalmakkal 18 óra alatt. Felépülés fél nap alatt, mivel nem volt gátmetszés.

4.szülés viszonylag gyors, sima szülés.

Ha választhatnék, s egyből császározni vinnének (előtte nem lenne vajúdás), húgom így szült Angliában, akkor mindenképp császárt választanék, ha magát a fájdalmat nézném.

A hüvelyi szülés sokkal fájdalmasabb, mint a császár utáni lábadozás!!!

Viszont a császár mégis egy műtét, ami veszélyeket hordoz magában, így csak indokolt esetben császároznak!

2010. aug. 2. 21:17
 15/22 anonim ***** válasza:
67%

Szia!

Császárral szültem közel 3 nap vajjúdás után. Pokol volt!!! Aki azt írja, hogy a császár után majd bele halt a tüsszentésbe az mit érzett a vajjúdás közeben most komolyan kérdem??? Nekem összehasonlíthatatlan a kettő!!! Császár után szó szerint szaladoztam 24 órával a vajjúdás közben azt hittem ennyi volt, itt meghalok! Pedig én bírom a fájdalmat! Röviden ennyi. Nincs az a pénz amiért bevállalnék egy hüvelyi szülést!!!

2010. aug. 2. 21:53
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Első császár, második sima, de ha a harmadiknál választhatnék, tuti császárt kérnék!
2010. aug. 2. 22:01
 17/22 A kérdező kommentje:

KÖSZÖNÖM MINDENKI VÁLASZÁT, SZÁMOMRA MINDEGYIK HASZNOS VOLT, MERT MINDEGYIK EGYÉNI VÉLEMÉNY.

KÉT HÓNAP MÚLVA JÖN A 2. BABÁM, MÉG NEM TUDOM HOGY ALAKUL A SZÜLÉS, AZ ELSŐ CSÁSZÁR VOLT. aZ ORVOSOM MÉG NEM KÖZÖLTE, HOGY TERVEZI A SZÜLÉST. DE A PILLANAT MAJD ELDÖNTI. MINDENESETRE HA CSÁSZÁRT JAVASOL, AKKOR ELFOGADOM.

2010. aug. 2. 22:09
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Én a császárt választanám. Az első hüvelyi volt, a második császár. Az utóhatások számomra kb. egyformák voltak, sőt, a gátseb kicsit talán kellemetlenebb is, mint a császáré, mert rosszabb helyen van. A császár után csak az első nap volt fájdalmasabb (első fölkelés, első zuhany, a köhögés-tüsszentés tényleg fáj napokig), de ez azért messze nem mérhető a szülési fájdalomhoz (amit azért jótékonyan valahogy nem tud felidézni tényleges valóságában az ember lánya utólag).

Nem császárra készültem, de az lett belőle, tartottam tőle, de felesleges volt, ha a hüvelyi szülés fájdalomérzetben 10-es, a császár 1-es (a konkrét végrehajtásakor), és utóhatásokban is számomra a császár volt az elviselhetőbb. Ami gátmetszés nélkül valószínűleg nem így lett volna.

2010. aug. 3. 09:09
 19/22 anonim válasza:
100%

Szia, én császárt választanék, MERT:

az elsö szülésem programozott volt. Nem volt vészes sem a mütét ( azonkivül, hogy 7x szúrtak gerincevelöit, mire eltalálták, de sajnos nem hatott és altatni kellett) sem a gyógyulás. Olvastam a hozzászólásokat és a véleményeket a szülés elött, hogy lelkileg felkészüljek... èn 100x rosszabbra számitottam. A mütét után pumpás adagolóval ellátott fájdalomcsillapitót kaptam, amit nem voltam rest használni, ezért semmi fájdalmam nem volt. A mütét reggel 8-kor kezdödött, 8:45-kor már toltak kifele és 2 perce megkaptam a picurt is. kb. 1,5 órát töltöttem külön a gyerköctöl,mire teljesen kimentem belölem az altató hatása. Este lábraálltam, mentem pár kört a szobában, ami nem volt vészes. Következö nap már fürödtem és wc-re mentem. Harmadnap teljes mértékben abbahagytam a fájdalomcsillapitó szedését, és megjött a tejem is. Utána meg könyörögtem az orvosoknak, hogy hadd menjek már haza a picurral. 3 hét után voltam elöször bevásárolni (egyedül, cipekedéssel) a 4. héten tollaslabdáztam. Azóta kb. 4x fájt a hasam,az is csak azért, mert már "jönnek vissza" az idegek.

Ha felkészül az ember lelkiekben és nem a fájdalomra, hanem a picurra koncetrál, nem lesz vészes...arra kell gondolni, hogy ott a család vár téged, nem lehet gyengének lenni!!! nálam bevált.

ui: nekem az segített a legtöbbet, hogy 4 fös szobában voltam és 1 percet sem aludtam a mütét elötti éjszakán -söt utána sem. csak az járt az eszembe, hogy haza akarok menni, pihenni, aludni. elhatároztam, hogy mindent megteszek, hogy hazaengedjenek elöbb. és sikerült... Remélem tudtam a tapasztalatommal segíteni! Sok sikert/szerencsét és legföképp eröt a szüléshez!

2010. aug. 3. 14:07
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak egy császáros szülésem volt, és alig indult el a tejem és végig pótolni kellett tápszerrel :-( annak ellenére, hogy egy fél napot vajúdtam. Nem volt szép élmény a szülés és nem kaptam meg a gyerekemet sem... :-(((

Másodjára természetes úton való szülést szeretnék és remélem, hogy akkor megkapom a gyerekemet is!

2010. aug. 3. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!