Cukorterhelést volt aki nem vette igénybe? Attól meg
kapta a 60ezerft-ot?
Figyelt kérdés
Olvastam hogy semmi nem kötelező és hogy ez régi elavult módszer nekem a cukrom 3,7 éhgyomorra, volt már előző gyerekekkel cukorterhelésem 5ig ha felment
2020. márc. 15. 19:23
1/10 anonim válasza:
Nem kötelező.
2020. márc. 15. 19:31
2/10 anonim válasza:
Butaság lenne nem megcsináltatni. Az hogy mennyi az éhgyomri az semmit nem jelent!
2020. márc. 15. 19:41
3/10 anonim válasza:
Vercukormero keszuleket azert erdemes kolcsonkerni, es ramerni rendesen egy 2 deci tej+zsomles reggeli utan (ehomi, 60 majd 120 perces erteket nezni). Ha nagyon nem stimmel, az ennyibol ki szokott derulni, es akkor meg mindig elmehetsz, de azt tudd, hogy a rendes vervetelnel pontosabb az eredmeny.
Az egyszeri anyasagihoz 4 pecset kell a kuskonyvbe osszesen. Es valoban nincs kotelezo vizsgalat a kismamara nezve, a kiskonyvben kotelezo cimszo alatt szereplo vizsgalatok kotelezoen felajanlandoak a te reszedre, es te dobtod el, hogy melyiket veszed igenybe, csak erre sokan meg az eü szemelyzetbol is azt hiszik, hogy ez a kismamara nezve kotelezo, mert nem tudjak, hogy nem ezt jelenti. Ombudsman is foglalt allast eb en a kerdesben, nincs kotelezo vizsgalat varandossag alatt.
2020. márc. 15. 19:46
4/10 anonim válasza:
Egyik ismerősömnek terhesség alatt alakult ki cukorbetegsége. Ezen a vérvételen derült ki. Előtte semmi baja nem volt a cukrával. Nem szoptathat így!
2020. márc. 15. 20:24
5/10 anonim válasza:
Jó nagy felelőtlenség lenne, ha kihagynád! Nekem sem volt bajom a cukrommal soha, a terhesség alatt mégis kialakult nálam. Elég nagy bajt okoz a babánál, ha kezeletlenül marad. Szerintem ha az ember gyereket vállal, akkor kötelessége az ő érdekében néha kényelmetlen és kellemetlen dolgokat is elviselni.
2020. márc. 15. 21:38
6/10 anonim válasza:
Amúgy most komolyan mondod, hogy a 60e Ft fontosabb a gyereked egészségénél? Bravó...
2020. márc. 15. 21:40
7/10 A kérdező kommentje:
Ezt most nem azért irtam meg kérdezem, nem fontosabb képzeld el és ne kotekedj, nem vagyok rá kíváncsi. Köszönöm
2020. márc. 15. 22:01
8/10 anonim válasza:
Ha megvan a 4 pecsèt az elèg az anyasàgihoz. Otthoni cukormèrővel ugyanùgy megmèrheted, csak mèrj ètkezès utànit is, van akinek terhessèg alatt alakul ki cukorbetegsège. Az nagyon durva , hogy az egyik vàlaszolò ismerősènek azt tanàcsoltàk ne szoptasson, mert cukorbeteg. A diabètesz nincs azok között a betegsègek között, ami mellett nem ajànlott szoptatni!
2020. márc. 15. 22:02
9/10 anonim válasza:
Mi az hogy 60 ezer ft? 😅
2020. márc. 27. 22:25
10/10 anonim válasza:
Isteneeem 😫
A terhesség alatt végzett vizsgálatok KÖTELEZŐEK, a magad ès a gyermeked érdekét szolgálják. Ez nem egy olyan választható “szolgáltatás” mint a babamozi, amit önkényesen igénybe vehetsz.
Elég szomorú, hogy valaki az egyszeri 60 ezer forintos anyasági támogatás alapján csináltatja meg a vizsgálatokat, és nem a gyermeke és saját egészsége miatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!