Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fizettetek az edáért?

Andika82 kérdése:

Fizettetek az edáért?

Figyelt kérdés
2008. nov. 21. 06:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem,dehogy.

Miért neked kell érte fizetni?

2008. nov. 21. 07:48
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
nógrádban nem kellett még soha
2008. nov. 21. 08:05
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
nem, de most nagy botrány van belőle, és néhány napja volt már hasonló témájú kérdés, és ott bizony volt, aki azt mondta, hogy igen...
2008. nov. 21. 08:10
 4/12 anonim ***** válasza:
2008. nov. 21. 08:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Én írtam ki a kérdést a múltkor, furcsa hogy most botrány is lett belőle..egyébként azóta sem tudom mennyit kell majd fizetni érte pontosan ha esetleg szükség lesz rá...

2008. nov. 21. 08:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Debrecenben nem kellett sőt az orvos ájánlotta fel hogy beadják ha kérek
2008. nov. 21. 10:10
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 3 hete szültem. Az orvosom egy szóra beadta, és nem került semmibe.

2008. nov. 21. 10:31
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Kirúgják a pénzért érzéstelenítő dolgozókat

2008.11.21. 10:00

Elbocsátják a fővárosi Állami Egészségügyi Központból azokat a szülészeten dolgozó szülésznőket és orvosokat, akik a kívánságra ingyenesen járó epidurális érzéstelenítésért 5-10 ezer forintot kértek.

Egyes szülésznők és orvosok a szülési fájdalmat csökkentő, ingyenesen kérhető epidurális – gerincbe adott helyi – érzéstelenítésért (EDA) 5-10 ezer forintot kértek a honvédséghez tartozó Állami Egészségügyi Központban a szülésre készülő nőktől. Az egyik dolgozó bejelentése alapján az intézmény főigazgatója tett feljelentést.

A Budapesti Katonai Ügyészség vesztegetés ügyében nyomoz, a Bors kérdéseit azonban mind a főigazgató, mind az ügyészségi szóvivő elhárította. A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályán is mindössze annyit közöltek: helyesen járt el a főigazgató, ezt várják tőle a jövőben is minden hasonló esetben. Attól, akiről bebizonyosodik, hogy pénzt kért az egyébként ingyenes ellátásért, attól az Állami Egészségügyi Központ megválik. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egy szülésért 93 ezer 490 forintot térít, az epidurális érzéstelenítésért 10 ezer 876 forintot fizet. A betegtől ezért nem kérhetnek külön pénzt. – Akik kevésbé tűrik a fájdalmat, azoknak előnyös ez az érzéstelenítő módszer – mondta lapunknak dr. Eszlári Péter. A nőgyógyásztól megtudtuk: ilyenkor egy kanült vezetnek be közvetlenül a gerinchez, és ebbe fecskendezik be az egy-két órán át ható érzéstelenítőt. Több helyen csak altatóorvos végezheti ezt a beavatkozást, ugyanis komoly károsodást okozhat, ha a kanül rossz helyre kerül. Lapunk információi szerint egyébként ma átlagosan egy szülésért 50-100 ezer forint, egy epidurális érzéstelenítésért 15-20 ezer forint vándorol az orvosok zsebébe hálapénzként. Csak az nem mindegy, hogy előre kérik-e a fizetséget, vagy utólag, távozáskor előre ki nem kötött összeget fizet az elégedett család.

2008. nov. 21. 10:50
 9/12 anonim ***** válasza:
77%

Mivel nem adnak mindenhol, mindenkinek aki kéri, ezért úgy lenne igazságos, ha fizetne érte, aki kap. Így talán a mi kórházunkban is adnának, ha vki igényli. Mert amúgy nálunk csak császárnál alkalmazzák. Vagy kötelezővé kellene tenni a kórházaknak, hiszen mindenki fizeti a tb-t, akkor miért legyen egyik nőnek sokkal fájdalmasabb, mint a másiknak. Ez igazságtalan. Persze úgy is sokan visszautasítanák, lehet hogy én is, de nem lenne senki hátrányos helyzetben.

6 hetes anyuka

2008. nov. 21. 11:30
 10/12 anonim ***** válasza:
Ez tényleg igazságtalanság!
2008. nov. 21. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!