Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Első szülés császár, második...

Első szülés császár, második természetes. Leírnátok, akinek így volt?! Minden érdekel! Lent

Figyelt kérdés

Miért lett az első császár,és a 2.természetes,hogyan zajlott a 2. szülés,stb.Érdekel,mert önhibámból az első császár lett (szóval nem egészségügyből),és a 2. babát mindenképp természetes úton szeretném világrahozni!

Remélem lesz rá esélyem.

Akik így szültek,azokat kérem írják le nekem.

Köszönöm

2010. júl. 21. 10:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Attól hogy az első császáros volt, semmilyen más dolog nem fog változni a hüvelyinél. Ha jönnek a fájások, tágulni fogsz , 3-4 ujjnyinál elékeződik a tényleges szenvedés, és pár óra alatt ott a baba. Ha nem tágulsz, oxit kapsz, esetleg tágítanak kézzel.

Nem leányálom, fog fájni.

Ha lesz gátvédelem, akkor nem hagynak repedni. Ha viszont repedsz, akkor szülés után 2-5 hét heg-gyógyulás várható.

2010. júl. 21. 10:54
 2/9 anonim ***** válasza:
És ne írd légyszíves, hogy önhibádból lett császár. Semmi nem múlik a szülés módján. Mindenki hüvelyiért "izgul", de ha be kell avatkozni, akkor nincs mese! A császárt nem lehet "kierőszakolni", nagyon sok doki a legutolsó esetben dönt így.
2010. júl. 21. 10:56
 3/9 A kérdező kommentje:

Párom szalmonellás volt pont akkor,nem volt velem bent senki,első szülés,anyámra nem lehetett számítani,bőgtem folyamatosan,mint egy 5éves,féltem,remegtem,visítottam,pedig jól indult a tágulás.Annyira bepánikoltam,h nem tudtak velem mit csinálni,baba már jött volna ki.Ctg,szívhang romlik,császár,sos-ben.Még jobban besokkaltam!Idegileg ki voltam.Két hónapig a baba fején ott volt egy 2x1,5 cm ödéma,amint az egyujjnyin ki akart jönni,ahányszor hozzáértem a fejéhez,ránéztem,mindig összeszorult a szívem,h ezt csináltam!

Szerinted ez mi,ha nem önhiba??! Mai napig utálom magam ezért,24 évesen egy hisztis p.csa voltam!Pfuj!

Még csak 7 hetes vagyok,de már most máshogy csinálok mindent,és máshogy is akarok,nem akarok újra császárt,nekem az maga volt a pokol! :(

2010. júl. 21. 11:03
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez nem önhiba!! Tudod hányan pánikolnak be szüléskor?! Hogy nem mozog, miért nem mozog, miért fáj, miért nem fáj....bármi...

Csak tudod az eü-ben akkor segítenek LELKILEG is valakinek, ha ad rávalót...borzasztó.Elméletileg ez egy dúla feladata, most nagyon "divatos". Ha lehet kérj fel egyet. Ő olyan akkor, mint egy megértő társ, csak Veled és a babáddal foglalkozik.

Egyébként megemlíteném , hogy sok baba eldeformálódott fejjel vagy tűzfolttal születik hüvelyi úton a nyomások -húzások miatt. A deformálódott fej ugyan pár nap alatt szünik, de a tűfolt ott marad sokáig, akár hónapokig is. A babád buksiján lévő dologról nem TE tehetsz, és ne emészd magad miatta!! annak örülj, hogy van és egészséges!!:)

A dulát meg jótanácsként írom:) Fel a fejjel, és ne hibáztasd magad!!

2010. júl. 21. 11:11
 5/9 A kérdező kommentje:

Szép nagy,erős baba,imádom is,lehet h örülnöm kellene,h végül így végződött!De anyám is engem hibáztat szerintem,h nem természetes úton szültem,ahányszor előjön a téma,mindig mondja,h Én mondtam,h nem kell hisztizni,én is egyedül voltam,mégsem lett baj,kellett neked pánikolni a terhesség alatt,meg ezt olvasni,meg azt... Nem is pánikoltam terhesség alatt,teljesen zavartalan volt,élveztem,és boldog voltam,úgyhogy ez a vagdalózás nem igaz anyámtól!

Nem azért akarok természetest,h bizonyítsak,hanem mert a császár számomra elviselhetetlen volt,nem bírtam felkelni,ha igen,akkor nem feküdtem le pihenni,mert utáltam felkelni!Görbén jártam mint a 90 évesek!

:(

2010. júl. 21. 11:16
 6/9 anonim ***** válasza:

Akárhogy volt igen örülj neki, hogy így végződött.

Sok baj lehet hüvelyinél is- sajnos.

Egy a lényeg, hogy szép egészséges a babád. Gondolj a hüvelyi szülésre, arra irányítsd a tudatod, hogy minden jó lesz, jól fog menni...de a császáros szülés ne kisértsen! Rengeteg anyát meg babát mentett már meg. Nem szégyen, hanem lehetőség.

(Gondolom anyukád se örült volna, ha "sima" úton kivesznek egy oxigénhiányos babát...)

2010. júl. 21. 11:29
 7/9 A kérdező kommentje:

Szerintem akkor még rosszabb lett volna a helyzet anyámmal,végképp hibáztatott volna mindenért!

Persze,azon vagyok,h mindent máshogy csináljak,szeretnék természetes úton szülni.

Szerinted/szerintetek a mozgás,terhestorna segíti a hüvelyi szülést?Könnyebbé teszi?Elsőnél nem tornáztam,most szeretnék,hátha segít az is!

2010. júl. 22. 09:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Te jó ég, pont így érzek mint te. én is pánikoltam, izgultam, nem tágultam, leesett szívhang...ja és velem sem volt senki. a kisfiam hétvégén lesz 1 éves és én 20 hetes vagyok, csak a hüvelyi szülésre koncentrálok, fogok málnalevél teát inni, bogyót szedni és már azt is tudom ki lesz a szülésznőm. előzőleg csak orvosom volt, kellett volna szülésznő is , aki kedvesen vezetget, biztat, tanácsot ad. ja és én is 24 éves vagyok :) már az orvosomnak is mondtam h hüvelyit szeretnék, mondta h annak fog indulni. szóval most mindent megteszek h sikerüljön, ha mégis császár, az már tényleg nem az én hibám, tehát a baba egészségére nem fog menni, h legyen szülésélményem. Nagyon drukkolok neked is h sikerüljön!
2010. júl. 22. 14:41
 9/9 A kérdező kommentje:

Szia!

Azt hittem,én voltam csak ilyen.... :) Ezekszerint más is járt már így. Kicsit vigasztal a történeted,kicsit még mindig magamhibáztatom...

Mindenképp rá fogok koncentrálni a hüvelyire.Tudom,h az is fáj,vagyis gondolom,de az legfeljebb addig még a baba kijön,a császárnál kb.2 napig mozgásképtelen voltam,utána egy hétig lassan tudtam menni... szóval ennél bármi csak jobb lehet szerintem!

Én most fogok a 7.hétbe lépni,még az elején vagyok. :)

Teát nem tudom ki fogom e próbálni,mert sok olyat hallottam,h azért lett a kismama császis,mert a tea kitolta a szülést,túlhordta,nem tágult,és azért.Nem merem megkockáztatni.Viszont a homeobogyókat lehet kipróbálom.... Még nem tudom,messze van még!

2010. júl. 23. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!