Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy működik a magán terhesgon...

Hogy működik a magán terhesgondozás?

Figyelt kérdés

Elég borsos ára van. 20 000/alkalom alatt nem találtam orvost a neten.

Ez hogy működik az utolsó hónapban pl hetente kell menni, igaz? Akkor 100e abban a hónapban csak a rutin vizsgálat? És akkor mennyi a szülés?

Vagy ha komplikáció van és végig sürűbben kell menni...akkor több 100ezer mire eljutunk a szülésig? Vagy ilyenkor nem annyit kérnek azért?

Hogy érzitek amúgy, megéri? Ad annyival többet mint az sztk rendelés, hogy ennyi pénzt megér?

2020. jan. 3. 12:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%
Én Nyíregyen 13.000ftért járok uh-ra. A kislányommal kb 10x voltam uh-n az egész terhesség alatt. Az elején voltam gyakrabban. A vége fele havonta kb. Szerencsére nekem semmilyen komplikáció nem volt egyedül a kiírás napján a szülésznőm mondta, hogy szaladjak le az uh-hoz nézzünk rá a picire, és már nem volt magzatvíz, így hívtam a dokimat aki bent a kórházba megvizsgált és mondta h ma szülünk. Most is őt választottam orvosomnak. 9 hetes vagyok most megyek másodjára uh-ra.
2020. jan. 3. 13:04
 2/13 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudom, hogy sikerült 20 alatt nem találni magán orvost. Pedig sok van. En pl 16 ezerert járok maganba, ez Bp 11 ker. Amit az első ír az nem a rutin uh. Még a magán orvos is infyenes uh-ra küld el, ha semmi komplikáció ni csen, akkor 3 kötelező uh van, amire beutalót kell adjon a magán orvos is, ÉS AZ INGYENES. Ha bármi olyat lát a doki, akkor ettòl sűrűbben adhat beutalót szintén ingyenes uh-ra. Vagy, ha akarsz profi magánba menni, mehetsz fizetősbe is. Ha ezen felül valaki úgy dönt, hogy akármilyen oknál fogva járni akar uh-ra havi rendszerességgel, még ha srmmi gond nincsrn, akkor is, azt csak magánban teheti meg és fizet érte. De ez nem kötelező! Én szültem magan orvossal és anélkül is. Éz wléggé kórház-függő, ügyeletben pl a St Imrében bátran lehet, valahol még magán orvossal sem szülnék...
2020. jan. 3. 13:16
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, béna a telóm billentyűzete.
2020. jan. 3. 13:17
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk nem mennék olyan magán dokihoz akinek nincs ott helyben UH gépe. Akkor minek a magán doki?
2020. jan. 3. 14:02
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

11ker magán doki, saját jól felszerelt rendelővel 15/alkalom.

Már az első terhesség alatt is hozzá jártam.(5 éve 10e/alkalom) Kb 6 hetente mentem uhra hozzá. Adott beutalót a kórházba ahol dolgotik vérvételre, a kötelező (genetikai uhra) stb. Ezekért mivel a kórházban történik nem kell fizetni tb alapon megy.

Nstre is a kórházba hívott mikor ő volt ügyeletben délután. Így azért sem kellett fizetnem.

Most ikreket várok. Gyakrabban megyek kb 4 hetente.

Vérvétel stb szintén ad beutalót és tb alapon történik a kórházban

2020. jan. 3. 14:13
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyíregyházán járok magánrendelésre, vagyis jártam. 5-8-10 ezer forintokat kért, genetikus is, nem kellett külön mennem vizsgálatra. 4-5 hetente kellett mennem. A 35. héttől a kórházba hív az NST miatt, természetesen semmit sem kér.
2020. jan. 3. 14:18
 7/13 anonim ***** válasza:
76%

Ahogy mondod, ha baj van, akkor több 100 a gondozás is

Én 11-szer voltam

Plusz az nst ( az olcsóbb)

Viszont a szülésre nem mondott összeget.

Még Bp-en is van azért nem ilyen magas áron is.

/ enyém is ennyi/

2020. jan. 3. 14:33
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! BP-n keresek én is. Azt tudjátok esetleg, hogy ha területileg Istvánban kellene majd szülnöm, az orvos bejáratos oda? Vagy fordítva- az orvostól függ melyik kórházban fog szülni a kismama?
2020. jan. 3. 14:41
 9/13 anonim ***** válasza:
81%

Én is Bp-en jártam magánrendelésre, 17e/alkalom, 4 hetente.

36.héttől hetente nst ott a rendelőben. Ez 5e ft volt. Ez úgy volt, hogy egyik héten nst+vizsgálat, következő héten csak nst, és így tovább. Pluszban a 12., a 20., és a 30.heti genetikai UH ára. A szülés a terhesgondozás 10x-ese volt.

Teljesen megérte nekem most a 2.terhességnél is a magánrendelés, sokkal nagyobb biztonságban éreztem magam, az orvossal megismerjük egymást, alapos vizsgálat, stb. Nem úgy mint az sztk,ahol gyorsan futószalagon mennek a nők. (UH sincs minden alkalommal)

2020. jan. 3. 14:53
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi úgy csináltuk, hogy kitaláltuk melyik kórházba akarunk menni és az ottani orvosok közül választottunk.

Szerintem nem találsz olyan orvost akit bármelyik kórházba riaszthatsz.

Ha Istvánban akarsz szülni ottani dokit válassz vagy ha területileg oda tartozol akkor mehetsz bárhova terhes gondozásra, szülés meg mehet ügyeletesnél Istvánban.

2020. jan. 3. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!