Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan illik egy szülésznőt...

Hogyan illik egy szülésznőt felfogadni? Margit kh - ajánlanátok nekem?

Figyelt kérdés

Van ennek valami bevált módja? Egyáltalán hogyan és mikor kerülök én kapcsolatba majd a szülésznővel?

12 hetes km

2010. júl. 18. 11:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Én nem fogadtam és nem is találkoztam vele a szülés előtt.

Én úgy csinálnám, hogy először a dokival megbeszélném kit ajánl. Aztán megkérdezném, hogy hogyan vehetném fel vele a kapcsolatot.

Ha már sikerül találkoznom vele akkor csak annyit mondanék, hogy x.y dr. úr ajánlotta Önt. Szeretném megkérni, hogy kísérje végig a szülésemet.

Erre ő mondaná, hogy : persze

Én meg megkérdezném, hogy mennyiért vállalja.

2010. júl. 18. 17:12
 2/4 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb, és legcélszerűbb, ha megkérdezed a dokidat. Az orvosok ismerik mindegyik szülésznőt, ők tudják, hogy pl. melyikük milyen módszerrel dolgozik, pl. ki csinál gátvédelmet, stb. Az is lehet, hogy a dokidnak vannak preferáltabb szülésznői, akikkel jobban szeret együtt dolgozni.

Ha már van neved, akkor amikor mész a terhesgondozóba, vagy ultrahangra, becsöngetsz a szülőszobára, és megkérdezed, hogy x.y-nal tudnál-e beszélni. Ha épp nincs bent, vagy nem ér rá, készségesen megnézik neked, hogy mikor lesz bent legközelebb szolgálatban, esetleg adnak telefonszámot is, ahol keresheted.

Én ugyan nem fogadtam szülésznőt, de kétszer szültem a Margitban, és a többiek nagyjából így csinálták. De nekem az ügyeletes szülésznő is nagyon bevált mindkétszer, úgyhogy szerintem nem jársz rosszul akárkinél szülsz is.

Egyébként tartanak szülésfelkészítő tanfolyamot is, tavaly úgy volt, hogy hónap első hétfőjén a szülés lefolyásáról, érzéstelenítésről, stb beszél egy doki, és van lehetőség a szülőszoba megtekintésére is, a hónap 3. hétfőjén pedig az újszülött ellátásáról, ápolásáról tartanak előadást a védőnő és a gyerekorvos. Ingyenes, érdemes elmenni mindkettőre, nem is kell előre bejelentkezni, csak odamész és kész (a gondozóban van kiírva a pontos időpont és helyszín)

2010. júl. 18. 17:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2010. júl. 18. 23:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Én nem fogadtam. 2x szültem a Bp-i Margit kórházban, 10 éve és 16 hónapja, és szerintem tök felesleges.

Jók a szülésznő, a szülősobák is (egyágyasak).

2010. júl. 19. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!