Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csak szerintem volt b. unkó?

Csak szerintem volt b. unkó?

Figyelt kérdés

Egy hónapja szültem,és még mindig azon kattogok miért viselkedett így velem?

Nem volt fogadott orvosom , hanem ügyeletben szültem. A lényeg az hogy a szülész nő olyan lekezelően bánt velem hogy hihetetlen. Nagyon erős fájdalmaim voltak és ugye csinált ct-t meg minden és nem tudtam nyugodtan feküdni a fajastól és rám szólt hogy ne most tornázzak, és inkább arra döntöttünk hogy le szállok. Majd később bekerültem a szülő ágyra és ott hagyott vagyis az ajtóban beszélt egy másik nővel. Szörnyű volt, éreztem is hogy ellen szenves.

2019. szept. 22. 20:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%

Sokakkal előfordul negatív szülésélmény, olyankor sokkal érzékenyebbek vagyunk. Nekem is beszólt a szülésznő, meg a műtősfiú is. Így utólag már leszarom, de akkor nagyon rosszul esett.

Nálad is el fog múlni, ha mégsem, lehet pszichológus segítségét kérni a feldolgozáshoz, egyáltalán nem szégyen.

2019. szept. 23. 06:38
 12/16 anonim ***** válasza:
89%

Ha a ctg-re gondolsz, jogosan szólt rád, hogy ne mozogj, mert nem igazán szabad ficánkolni. Ram is rám szoltak.

Engem is ott hagyott a szülésznő, meg beszélgetett, de engem ez nem zavart.

Nem éltem meg traumaként, ha benned ez ott van, kérd szakember segítségét, hogy fel tudd dolgozni.

2019. szept. 23. 07:25
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a második szülésemnél az éjszakás nővér volt elég bunkó. Reggel óta elkezdődött már a dolog nálam, délután 4-től 10 perces fájásaim voltak, este már 5 percesek. Ő közölte ctg-nél, hogy ezek jóslók, rendszertelen az egész, nem is érti, minek jöttem be, ebből semmi nem lesz, és betett egy gyermekágyi szobába, páromat meg anyukámat elküldte haza. A szobatársam szólt utána a szülészetnek, jó lenne, ha valami lenne, mert 3 perceseim vannak. Akkor jött a szülésznő (ő nagyon rendes volt amúgy), visszavitt ctg-re, mondta, telefonáljak haza, mert hamarosan visznek a szülőszobára. Paromat felhivtam, kb akkor értek haza, mondom akkor jöhetsz vissza.

A "nem lesz itt semmi" kijelentés után 2 és fél óra telt el, és megvolt a lányom...

(A doktornőnek volt még egy olyan beszólása, mert elég hangos voltam, és ordítottam, hogy áruljam már el, az elsőt hogy tudtam megszülni. Hát mondtam neki, ugyanígy... :D Meg többször mondta, ne pánikoljak már.... Mondom én amúgy nem pánikolok, csak kurwára fáj...)

2019. szept. 23. 09:39
 14/16 A kérdező kommentje:

Igen a ctg az amire gondolok. Bocsi.

Nem élem meg traumának,csak szimplán rosszul esett, egyébként is nagyon ki voltam már merülve mert előző este óta fajasaim voltak és majd csak másnap 22:13 kor szültem meg. De nem O volt velem végig. A ctg ről meg annyit,hogy egyszerűen nem tudtam fekve maradni. Csak a séta ami jó volt. Kapqszkodtam ide -oda. Lehet én is hisztisebb voltam. A páromat is le szidtam, de aztán meg beszéltük, és nem haragszik,meg értett.

2019. szept. 23. 10:06
 15/16 anonim ***** válasza:
77%

Biztos az is benne van hogy ez egy annyira kiszolgáltatott helyzet, hogy az ember ösztönösen vágyik a megértésre, kedvességre, empátiára.

Mindenesetre én sem tudtam túltenni magam rajta, pedig az én lányom már 4 hónapos. Rám rámripakodott a szülésznő a kitolás előtt nem sokkal, összefüggő fájások alatt, hogy "Ne hagyja már el magát ennyire, mit képzel, anyaként majd nem lehet ilyen", mindezt azért, mert nem tudtam azonnal hasizomból, fájás alatt felülni hogy ő az infúziós csövet kényelmesen átvezetgethesse az ágy mögött. A férjem szólt rá, hogy legyen szíves kicsit normálisabban viselkedni. Pedig fogadott volt... A doki sem volt az igazi, pedig ő is fogadott volt. Nem is nagyon tervezünk egyelőre másodikat. Nagyon mély nyomot hagyott. Nem csak ez a beszólás, hanem az egész hozzáállás.

2019. szept. 23. 11:45
 16/16 anonim ***** válasza:
Elhiszem, hogy rosszul esett. Manapsag erdemes Szülésznőt fogadni, szerintem fontosabb mint orvost. Legalabbis en igy tettem. Az orvos csak a vegere megy be amikor a kitolasi szak van. De a vajudasnal vegig a szuleszno van jelen, o tamogat o segit. Sajnos olyan vilagban elunk , hogy elvarjak a penzt az orvosok es a szulesznok is. Es teljesen mashogy viselkednek akkor ha tudjak, hogy ezert megfizetik oket. Csunyan hangzik de ez van. Biztosan mashogy viselkedett volna, ha fogadott szulesznod lett volna. Ne vedd magadra! A lenyeg hogy megszuletett a babad es egeszseges. A tobbivel ne foglalkozz.
2019. szept. 29. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!