Császármetszés esetében mennyit adjak az orvosnak és a szülésznőnek?
Figyelt kérdés
Fogadott orvos, de nem hozzá járok terhesgondozásra, csak majd pár alkalommal kell hozzá bemennem állami rendelésre, és állami kórházban lesz a császár is. Én úgy gondoltam, 80at adnék neki, és 20at a szülésznőnek. (Ha császár esetében van-e egyáltalán szülésznő, nem tudom.) Ez nem kevés?2019. szept. 8. 18:29
1/5 anonim válasza:
Császárnál nincs szülésznő. Aneszteziológus van. Ha nincs tarifája, akkor egy nagyon korrekt hálapénz, ha tényleg hálás leszel.
2/5 A kérdező kommentje:
Még nem voltam nála, egy másik nőgyógyászhoz járok terhesgondozásra, ő ajánlotta nekem, mondta, hogy elvállalt, és majd szól, ha menjek hozzá vizsgálatra. Ha majd találkozom vele, kérdezzek rá, hogy mennyi a "tarifa", vagy ha nem mondja, akkor én se említsem, csak majd adjam oda a 80at ha tényleg lesz mire hálásnak lenni?
2019. szept. 8. 19:10
3/5 anonim válasza:
Császárnál is van szülésznő, Ő készített elő a császárra, adta a gyógyszert előtte, borotvált, katétert ő rakta fel... Után ő volt ott az őrzőben, hozta be a babát, segített felállni, fürdetett le a műtét után... Sokszor a szülésznő többet érdemelne mint az orvos, sokkal többet dolgozik, végzi a piszkos munkát....
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, hallottam már erről, hogy a szülésznő többet "dolgozik" mint az orvos. De mivel fogadott szülésznőm nem lesz, ezért gondoltam a 20asra.
2019. szept. 8. 19:14
5/5 anonim válasza:
Három császárom volt, két sürgősségi, egy programotott. A sürgősségiknél találkoztam szülésznővel, mivel beindult a szülés, de nem sikerült/engedtek hüvelyi úton szülni anyai/magzati okok miatt. A császár után nem találkoztam egyik esetben sem szülésznővel, mivel a műtött osztályra kerültem, oda vitettem csomagot az ápolóknak. A programcsászárnál osztályos nővér rakta fel a katétert is. Én az anesztesnek is adtam csomagot, mert hálás voltam. A dokinak a három császárnál különböző összegeket adtunk, tényleg elégedettségtől illetve körülményektől függően. Amikor szabin volt és hétvégén este bejött természetesen hálásabb voltam, mint amikor munkaidőben elöre kiírt idöpontban műtött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!