40+ hetesen magas vérnyomás?
Nekem is egy hete magasabb, igaz engem nem fektettek be, mert 100-110 az alap vérnyomásom,129-et mértek legutóbb, ők erre nem mondtak semmit, de én érzem. Toxémia gyanús egyébként, arra keress rá. Nekem a lábam is vizesedett, de az 2 hete elmúlt. Hacsak nem siet a babó, legközelebb azért megemlítem, hogy nekem ez azért magas, mert amúgy a béka feneke alatt van... Erre az értékre bogyó még nem kell, de jobb az óvatosság!
39hkm
Szóval a helyzet az hogy a terhességi magas vérnyomás már önmagában toxémia. De nem minden toxémia súlyos. Vannak amiket teljesen jól kordában lehet tartani vérnyomás csökkentővel. A problémás toxémia ott kezdődik, ahol a vérnyomást nem lehet viszonylag normális keretek közé szorítani es/vagy megjelenik a fehérje vizelés.
A vizesedés alapvetően nem feltétlen gond, a legtöbb vízesedik a végére.
A toxémia kifejezés alapvetően elavult. Semmi közzé toxinokhoz. Sok nőgyógyász jobban szereti a terhességi magasvérnyomás kifejezést ugyanis ez a pontos megnevezés. De mint írtam van súlyos, közép súlyos, enyhe verziója.
Valószínűleg a tiéd enyhe ezért nem aggódnak különösebben. Vasárnap pedig a fű se nő a kórházakban, nem meglepo ha nem láttál orvost.
Köszönöm azoknak akik tudták normálisan válaszolni. Elmondanám hogy a kórházban nem volt orvos egyáltalán a nővér meg azt mondta hogy ezt az orvossal beszéljem meg. Orvos akkor lett mikor ma hajnalban behívták egy szüléshez.
Reggel azonnal beszéltem vele. Azt mondta hogy mivel más bajom nincs ezért egyenlőre csak gyógyszert kapok. De sűrűbben fogják mérni és ha baj van azonnal szólnak neki. Ne aggodjak nem lesz semmi baj. Amúgy 141 meg 149. Ilyeneket mértek. Most a gyógyszerrel úgy néz ki hogy jó
Már bocs de csak ennyit irtál
40+3-nál járok. Már aznap hogy túl léptem a terminust magas vérnyomást mértek. Már ugye bent fekszek a kórházba. Kapok rá gyógyszert. De mégis miért lehet ez?
Talán ha pontosabban fejted ki akkor nem kaptal volna negativ kritikát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!