Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Rooming-in kontra "sima" szoba?

Rooming-in kontra "sima" szoba?

Figyelt kérdés

Szombaton töltjük a 40 hetet, és bizonytalan vagyok, hogy szülés után hogy döntsek?

Ti melyiket választanátok/választottátok? Az elsőt, ahol a babád végig melletted van, te vigyázol rá, pelenkázod, figyelgeted, pihenni- hát keveset tudsz. Vagy a hagyományos szobát, ahol pár napot "még" pihenhetsz, és csak szopizni viszik be neked a babát. Hiszen, ha hazamész, onnantól nincs megállás. (Milyen jó is lenne már ott tartani:)

Tapasztalatok, vélemények érdekelnének.

2010. júl. 13. 09:29
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Éjjel 2óra 50perckor szültem, rá két órára hagytam el a szülőszobát (addig velem volt a kislányom), utána bementem a kórterembe, gondoltam alszom egy kicsit (már 5 napja akkor egy percet sem aludtam). Persze aludni nem bírtam, olyan izgatott voltam. Reggel 8-kor visszakaptam a babámat, onnantól csak addig nem volt velem, amíg fürdették és vizsgálták.

A következőnél sem döntök másképp!

2010. júl. 13. 12:51
 12/35 anonim ***** válasza:
42%
Császároztak és 10 óra múlva magam sétáltam ki a lányomért és totál kész voltam mert nem engedték hogy velem aludjon az 1. éjjel de utána már végig mellettem volt.Legalább úgy jöttem haza tudtam mi vár rám.A szobatársam végig pihente a 4 napot és nem akarta a babát hát ne tudd meg mit kapott az ápoló személyzettől...
2010. júl. 13. 13:07
 13/35 anonim ***** válasza:
82%

Én a Margit kórházban szültem 10 éve ott akor is volt már roomng-in, bár alapból mindenkit sima szobába tettk és úgy kellet átkérni magad, nekem 2 nap múlva sikerült. Tavayl márciusban-hál istennek- már csak rooming-in es szobák voltak/vannak

Ha pihenni akartál, valami dolgod volt, látogatód jött, akkor csak betolrad bébit a csecsemősökhöz.

2010. júl. 13. 14:24
 14/35 anonim ***** válasza:
63%
Én is csak rooming-in-t szeretnék.
2010. júl. 13. 14:35
 15/35 anonim ***** válasza:
80%
Igen, a legtöbb anyuka a roomingos szobát szeretné, de ez sok mindentől, elsősorban kórháztól, fronttól (sokan szülnek) és egyebektől is függ. Aki még nem szült, az ugye nem tudja mi vár rá, aki meg igen, hát .... Legyünk őszinték akár sima, akár császár, nem sétagalopp. Én szültem úgy, hogy éjszakára bevitték a kicsiket, és úgy is, hogy az első nap kivételével kinntmaradtak éjszaka. Mivel nem egynapon szültünk, így az, hogy első nap a kicsi bennt volt, nemigen jelentett semmit, hisz a többi kinnt volt :) Amit szem előtt kell tartani a "mérlegelés"-nél, hogy nem tudhatjuk, hogy viseljük a szülést, ill. éppen hányan lesznek a szobában. (Legutóbb) 5 fős szobában voltunk 7! gyerekkel (ketten ikrekkel). És ugyebár éjszaka nem egyszerre lett éhes mind a 7. Ergo, nem sokat aludtunk. Mind többgyerekes anyukák voltunk, és nehezen viseltük ezt az új rendszert. Mindnyájan vártuk, imádtuk a picikénket, de jól esett volna, ha 1-2 éjszakát végig aludhattunk volna, a megeröltető szülés után, hisz otthon úgy sincs megállás. Ezt csakis Neked kell eldönteni. Lehet, hogy nálatok pl. 2 ágyasak a roomingos szobák, és akkor már tul.képpen olyan mintha egyedül lennél a picikével , nem egy "tömegszálláson". Az más, ott én is jobban éreztem volna magam :)
2010. júl. 13. 17:44
 16/35 anonim ***** válasza:
70%
Mindenképp legyen veled a baba, nem fogod nélküle bírni. A legcsodálatosabb dolog, hogy nem vagy fáradt,a szülés ellenére sem, ott van veled és csak nézed, hogy Ő lakott benned 9 hónapig. Nekem így volt, és nem fárasztó, hogy ott van. Ezt vállaltuk, előtte kell pihenni, nem akkor:)
2010. júl. 13. 20:19
 17/35 anonim ***** válasza:
69%
Én 1 ágyasban voltam, gondoltam majd éjszakára nem hozom ki, de nem bírtam ki, így velem volt, amikor csak lehetett. Hulla fáradt voltam, de nem számított, az én kisfiam.
2010. júl. 13. 22:55
 18/35 anonim ***** válasza:
73%
A legjobb szerintem, ami Komáromban van: napközben rooming-in, éjjel a csecsemősök vigyáznak a babára.
2010. júl. 19. 15:26
 19/35 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Azért tettem ki újra a kérdést, mert azóta megvan a kislányunk, de sajnos nem volt választásunk, szülés után másik épületbe került, és egy hét múlva vehettem a kezembe, de ez hosszú, és nem is ezért írok.

Hanem képzeljétek! Amikor gyermekágyon voltam (gyerek nélkül), egy császáros anyuka panaszkodott, hogy 24 órája sincs, hogy szült, de lehozták az akutból, hogy lássa el a babáját, mert már CSAK BABA-MAMA SZOBA VAN a kórházban, választani nem lehet.

A szívem szakadt meg, azt se tudta szegény, hogy mosakodjon, és ott lógott a kezére kötve a véres zacsi, másik kezén meg a gyerek.

Állítólag az orvosoknak sem tetszik, és a legszebb az egészben, hogy a védőnőm tőlem tudta meg.

Na ennyit az egészségügyről...

2010. szept. 10. 18:04
 20/35 anonim ***** válasza:
81%
Én is császáros voltam,de nekem annyi szerencsém volt, hogy 24 órát voltam az őrzőben és amikor kivittek az osztályra szinte csak letettem a fenekem az ágyra és már hozták is a babát. Nagyon jó volt, hogy ott volt, de már alig vártam az este 10 órát, hogy elvigyék, mert nagyon fáradt voltam. Volt olyan aki csak 12 óráz töltött az örzőben, de hozzá is ugyanúgy rögton vitték a babát.
2010. szept. 10. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!