Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Amikor kezdett apadni a...

Amikor kezdett apadni a tejed, mert megjött a menstruációd, visszaállt a normális termelés, miután elmúlt a vérzésed vagy teljesen elapadtál?

Figyelt kérdés

3 hós a babám

kinél hogy volt ez?

egyáltalán nem változott semmi?

csak azokban a napokban csökkent a mennyiség vagy utána már úgy is maradt?

volt olyan, akinek teljesen elapadt?

próbálkoztál szaporítani?

hogy változott az etetés? mi volt másabb?

szaporítok, próbálkozom, de szeretném tudni másoknál hogy alakult?

2010. júl. 11. 13:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Dehogy apad el teljesen! :) Természetesen visszaáll, amint vége a menstruációnak. Na de nézzük a kérdéseidet sorjában:

Nekem 2-3 nappal mensi előtt már nagyon kevés, mensi alatt sem vagyok elájulva tőle, csak mikor vége van, akkor áll vissza normálisan.

De, változott, a fent leírtak alapján.

Előtte már csökken és csak a mensi végeztével áll be újra.

Nem apadhat el SENKINÉL emiatt a tej, csak csökken. (Amíg szoptatsz, addig mindig lesz tej.)

Próbálkoztam Laktoherbbel ilyenkor, de minimális eredménnyel. Gondolom a hormonokat nem lehet csak úgy leállítani, amik mensikor termelődnek.

Az etetés annyiban változott, hogy a fiam éhes maradt. Így ilyenkor mindig 2 ciciből etetek, úgy jön ki egy teljes adag, amit máskor egy ciciből szopott meg.

:)

2010. júl. 11. 14:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Iszonyatosan megrémültem, hogy el fog menni a tejem. Sajnos ilyenkor nagyon lecsökken a mennyiség. Én nem pótoltam, hanem 2 óránként szoptattam két ciciből, éjjel- nappal. Így a sűrű szoptatástól hamarabb elmúlt a vérzésem is, és a gyerek sem maradt annyira éhes. Ne add fel!
2010. júl. 11. 14:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Én csak szoptattam, amikor megjött a menstruációm, de nem vettem észre, hogy kevesebb lett volna a tejem, és a kicsi is ugyanúgy szopizott, mintha nem lett volna meg. (szokták mondani, hogy ilyenkor más lesz a tej íze, én ezt nem vettem észre a kicsin.) 3 hónapos volt, amikor először megjött, rendszeres is lett, fél éves koráig csak szopizott és 11 hónaposan magát választotta le.
2010. júl. 11. 15:51
 4/6 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm! sajna mindenképp pótolnom kellett szopi után, mert tegnap délben már csak 40ml-t tudott szopizni két ciciből! már 3-4 napja nem stimmelt vmi, de csak tegnap reggel jöttem rá, hogy éhes és kevés a tejem. akkor még 60-70mlket tudott szopizni, de délelőtt megjött a mensim (és akkor már tudtam, hogy ez a baj tutira, és emiatt csökkent) és délutánra szinte teljesen elfogyott a tejem.

megijedtem, hogy talán el is megy teljesen. most jócskán kevesebb, de két ciciből talán elég neki, mérem, ha már 90-et tud szívni, nem fogadja el a tápot. :-) csak persze előbb éhes lesz. de így legalább termelődik még..

örülök, hogy egyikőtöknek sem volt ebből végleges gondja...

és a következő hónapban már számítani fogok rá!

még egyszer nagyon köszönöm, azért más is írhat még tapasztalatot!

2010. júl. 11. 16:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem 3 napra lecsökkent picit, de aztán visszaállt. Inkább azzal volt gond, hogy nem kellett így már neki, nem ízlett. De a mennyiség visszaáll, persze! Én ekkor már nem fejtem egyébként, de erre a 3 napra visszatértem a szopi utáni fejésekhez.
2010. júl. 11. 20:41
 6/6 A kérdező kommentje:
igen, én is csak most fejek újra, és nálam is gondot okoz a gyakori szaoptatás, mert nem ízlik neki a tejem így. ma 1 étkezéshez kapott tápszert, többhöz nem kellett, de este egyáltalán nem volt hajlandó szopizni, pedig volt benne 60ml, legalábbis ennyit le tudtam fejni, és így csak tápszert evett... sebaj, reggelre megint megduzzad :-)
2010. júl. 11. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!