Túl sokat eszik a babám?
Szia! Miért kap már 1 hónaposan pótlást a kisfiad? Rohamosan fejlődik! Segített neked szoptatási tanácsadó, vagy a védőnő? Ki állapította meg, hogy nem elég az anyatej?
Csak azért kérdezem, mert ha felváltva kap anyatejet, tápszert, akár cumizavaros is lehet. Az anyatej a számára a legjobb, könnyen emészthető, nem okoz hasfájást, sőt, fájdalomcsillapító, nyugtató hatása van a babákra. A tápszer tovább kitart, nehezebben emészthető és sokkal jobban terheli a bélrendszert, gyomrot, ha sokat kap, nagyon fog fájni a pocakja! Adsz mellé vizet is! Mert a tápszer mellé kell a víz, nem lehet, hogy nagyon szomjas? Meleg van, kánikula. Minél többet rakod mellre, annál több tejed lesz. Próbáld meg a tápszert elhagyni. Akkor nyúlj csak hozzá, ha nagyon nincs tejed!
Igen, én értem, de hidd el, hogy tapasztalatból beszélek, háromszor szoptattam másfél évig és megszenvedtem vele rendesen.
Szemetek a kórházakban nagyon, én jó pár pesti kórházat kimondottan azért kerültem el, mert ott azonnal kapják a tápszert az újszülöttek, nem akarják, hogy sírjanak, jóllakatják pár perc alatt és csönd van. A szerencsétlen anyák meg napokig szenvednek, mire belövell a tej, ráadásul 10-ből 8-an rosszul rakják mellre a babákat, mert nincs segítség, így rohadtul még ki is reped a mellbimbó. Nekem volt, hogy 3 hétig vérzett, majd' megőrültem úgy fájt. Én is azt mondom, nem kell mártírnak lenni, de sajnos az a tapasztalat, hogy nagyon hamar feladják az anyák és nyúlnak a tápszer után, pedig magukat szivatják meg vele, hiszen jön a hasfájás, jön a durvább hízás, a későbbi ételallergiákkal már nem is akarlak ijesztgetni. De az is tény, hogy a legtöbb glutén és laktózérzékeny baba tápszeres volt. Gondold el, még csak 1 hónapos a kis csöppséged, neki mennyit kell még tanulnia, szoknia hozzád, hogy ügyesedjen, hogy jól menjen a szopizás. Rengeteg türelem kell és igen, az első 6 hét nem véletlenül gyerekágy! A babáddal együtt pihenni, feküdni kéne és igény szerint szoptatni. Csak sajnos a mai rohanó világ ezt nem engedi meg, indulni kell, tápszer és nyugi van.
1-5
Tökéletesen leírta
A babádnak elég lenne az anyatej
Vagy pár nap alatt elég lenne
Nincs olyan h lusta a szopizáshoz..
Szemetek a kórházban
Emiatt ennyira xar a szoptatás aránya
Szegény anyukák meg elhiszik a sületlenséget.
Nekem is majdnem megbecsételték a lányom táplálását, de kértem külső segítséget.
6 hóig kizárólag anyatejes
Volt h 45 percet birt hiszen van növeledésugrás és az pont a 38 fok melegre esett
Szomjasak is lehetnek
1 éve szoptatom és mellette már várandós vagyok a tesóval... Igen kop-kop így is megy
Nem sztárolás.. Csak tapasztalat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!