Az normális hogy 3 hónap után fogy el a tejem? 3 honapos gyermekem van
Igen nagy tévhit, hogy ha fejéssel nem jön tej, akkor nincs is. Nem mindenkinek indul be a tejleadó reflexe a fejéstől. Én két gyereket szoptattam 2-2 évig, mindkettő olyan dundi volt csak anyatejes korában, mint egy kis Michelin bábu, mégsem tudtam kipréselni mellszívóval soha egy-két cseppnél többet. SZoptatáskor meg csak úgy spriccelt.
A kevés tejnek nem az anyán, hanem a babán vannak jelei, legfőképpen az, ha nem gyarapszik kellőképpen, a korának és a mozgásfejlődésének megfelelően (amikor elkezdődnek majd a nagymozgások, természetes, hogy lassul a gyarapodás egy kicsit).
Pusztán az, hogy többsz9r éhezik meg, nem a kevés tejr eutal, illetve pont a többszöri szopizással "csinál" magának több tejet, amikor többre van igénye. Pár nap alatt beáll az új mennyiség, amire szüksége van. Alapvetően a legfontosabb, hogy hogyan gyarapszik, ha megfelelő ütemben, akkor akár 3 óránként lakik jól, akár gyakrabban kér enni, a tej biztosan nem kevés.
Lányok kérdezném még azt
Hogy ha nem iszom eleget akkor is csökken a tej? Vagy én tudom rosszul ??
Extrém kevés ivásnál igen, csökken. Például ha most a kánikulában pontosan annyit iszol csak, mint a kánikula előtt, az már esetleg kihathat a tejtermelésre. DE!
Alapvetően épp a természeti népek szoptatnak legtovább kizárólagosan. Például a sivatagban élők is, akik nagy valószínűséggel a kánikula ellenére sem isznak meg naponta 4-4,5 liter vizet.
Szóval nem ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!