Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az normális hogy 3 hónap után...

Az normális hogy 3 hónap után fogy el a tejem? 3 honapos gyermekem van

Figyelt kérdés
2019. jún. 20. 11:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Igen nagy tévhit, hogy ha fejéssel nem jön tej, akkor nincs is. Nem mindenkinek indul be a tejleadó reflexe a fejéstől. Én két gyereket szoptattam 2-2 évig, mindkettő olyan dundi volt csak anyatejes korában, mint egy kis Michelin bábu, mégsem tudtam kipréselni mellszívóval soha egy-két cseppnél többet. SZoptatáskor meg csak úgy spriccelt.

A kevés tejnek nem az anyán, hanem a babán vannak jelei, legfőképpen az, ha nem gyarapszik kellőképpen, a korának és a mozgásfejlődésének megfelelően (amikor elkezdődnek majd a nagymozgások, természetes, hogy lassul a gyarapodás egy kicsit).

Pusztán az, hogy többsz9r éhezik meg, nem a kevés tejr eutal, illetve pont a többszöri szopizással "csinál" magának több tejet, amikor többre van igénye. Pár nap alatt beáll az új mennyiség, amire szüksége van. Alapvetően a legfontosabb, hogy hogyan gyarapszik, ha megfelelő ütemben, akkor akár 3 óránként lakik jól, akár gyakrabban kér enni, a tej biztosan nem kevés.

2019. jún. 20. 13:36
 12/15 A kérdező kommentje:

Lányok kérdezném még azt

Hogy ha nem iszom eleget akkor is csökken a tej? Vagy én tudom rosszul ??

2019. jún. 20. 17:18
 13/15 anonim ***** válasza:

Extrém kevés ivásnál igen, csökken. Például ha most a kánikulában pontosan annyit iszol csak, mint a kánikula előtt, az már esetleg kihathat a tejtermelésre. DE!

Alapvetően épp a természeti népek szoptatnak legtovább kizárólagosan. Például a sivatagban élők is, akik nagy valószínűséggel a kánikula ellenére sem isznak meg naponta 4-4,5 liter vizet.

Szóval nem ilyen egyszerű.

2019. jún. 20. 19:31
 14/15 anonim ***** válasza:
Ahogy nő a baba, nő az étvágya is. Vannak tipikus korszakok, amikor ez hirtelen következik be, ezt hívják növekedési ugrásnak. A babák többségénél ez pont 3 hósan előfordul. Ilyenkor többet, gyakrabban szopik és nyűgösebb. A tej a mellet érő gyakrabb ingertől lesz több, de ennek kell pár nap, amíg utoléri a baba étvágyát. Szóval ha szeretnél szoptatni, akkor ilyen esetben (mert jó eséllyel lesz még) ne adj neki pánikolva tápszert, hanem hagyd addig és olyan gyakran cicin, amíg kéri. (Fejés helyett sokkal kényelmesebb, ha elfogadja, a babát rakod vissza még egy körre, pl. jobb-bal-jobb-bal cici.) Utána vissza- vagy újra be fog állni majd a napirend. Ha meg úgy érzed, nem ittál eleget, akkor mostantól igyál és megoldva.
2019. jún. 21. 06:58
 15/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó nagyon köszönöm a segítséget! :)
2019. jún. 21. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!