Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor lesz több tejem a fejéstől?

Mikor lesz több tejem a fejéstől?

Figyelt kérdés

A babám 1 órát van cicin, mert 2-ből szoptatok és lassú is, és még néha így is kell neki egy kis pótlás (ha tehetem, előre lefejt anyatej, ha nincs vagy nem elég, akkor tápszer). Hasfájós is közvetlenül kaja után már görcsölnek a belei, így, mire megnyugtatom, jön egy pár büfi vagy kaki, addigra eltelik a szopi kezdetétől minimum 2 óra, és ugye 2 óra múlva meg már kéri a következő szopit (mindig kb 4 óránként kér).

A napi 6 étkezésből 3-nál elkezdtem 3 napja fejni, de így nem közvetlenül a szopi után tudok, hanem közöttük.

Eddig nem nőtt semmit a mennyiség. A 2. szopinál pl mindig 100 van a 2 ciciből, de ha az első után fejek, akkor is csak 100 lesz, mert 50-t tudok kifejni 15-15 perc alatt, és a babám rá 2 órára csak 50-et tud kiszívni, tehát szintén 2. étkezésre csak 100 van...

Ez délelőtt még OK, de délután már csak 50 van a kettőben, mióta a szopik között fejek, általában 40 jön le a fejéssel, 2 óra múlva meg csak 10 a babámnak, szóval kijön az 50... :(

5 hetes.

Vajon lesz jobb, több? Tanácstalan vagyok. :(

2010. júl. 8. 12:30
 1/4 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

Ha jól értelmezem akkor cumisüvegből is kap tejcit, vagy csak szoptatod, és van hogy egy alkalommal mind a két mellre ráteszed?

Fontos: egyszerre csak egy mellből etesd!!!!!, ha mind a kettőre ráteszed persze hogy nem nő a mennyiség, hiszen nem küzd meg érte, az elejét, ami könnyen jön kiszívja, s valószínüleg nincs több türelme, nem szoktatod rá.

A fejés soha sem hatékony. A tej akkor is termelődik, amikor te már úgy gondolod nincs benne semmi. Az éhes baba viszont, (persze ha erre rá van kényszerítve, és jól akar lakni) szívja szívja, és az azonnal termelődött tejcit eszi.

Kb másfél óra alatt visszatermelődik az amit a baba elötte megeszik, így ha te szoptatás után másfél órával fejed soha nem lesz több, csak kifejed azt, amit elötte megevett

Egyébként én soha nem fejem soha nem fejtem, éjszaka így is túltelítődök, mi lenne még akkor.

Remélem tudtam segíteni

Egy 5 hónapos baba anyukája

2010. júl. 8. 13:11
 2/4 xStefix ***** válasza:

Nem értek egyet az előttem szólóval!

Jól teszed, hogy két mellből szoptatsz, mert ez valóban serkenti a termelést (így 2x gyakrabban éri inger a mellet, mint egyoldali szopinál) - de arra mindig figyelj, hogy csak akkor válts mellet, ha a babád alaposan kiszívta a hátsó tejet is! Ha ez "egy szuszra" nem sikerül neki, mert most még nem elég erős hozzá, akkor nyugodtan válthatsz mellet hamarabb is, de ilyenkor próbáld meg egy kis idő után újra visszatenni az első mellre, hátha így könnyebben kijön belőle a hátsó tej is. (Ilyenkor ugyanis a 2. mellen megindult tejleadó-reflex elméletileg a másik (azaz itt a kezdő) mellben is megindíthatja a tejet.)

A pótlást, akár anyatej, akár tápszer, én sem javaslom, egyrészt, mert tovább ritkítja a szopásokat, másrészt pedig az üveg cumizavart okozhat, ami most pláne nem hiányozna a nyakatokba. - Megjegyzem, én elég soknak tartom ennyi idősen a 4 óránkénti szopit, még úgy is, ha közben 1 órán át szopizik! Van egy olyan sejtésem, hogy a "szükségtelen" pótlás miatt bír ki ennyi időt. Pedig egyáltalán nem kellene erre törekedni, ha esetleg eddig ezt tetted. Az anyatejes babáknál teljesen normális, ha "csak" 2-3 óránként, de ugyanígy akár 1 órán át is szopnak! (Ennek is megvan az élettani magyarázata.)

Én az általad leírtakból azt látom, hogy fejésre sem feltétlenül lenne szükség. (Nem is nagyon tudtam követni a számokat..) Ha elhagynád a pótlást és megpróbálnád őt gyakrabban szoptatni (éjjel is, ha felébred), azzal tudnád a leghatékonyabban serkenteni a tejedet. A fejés hatásfoka csak töredéke a baba szájának. :)

Egyébként, ha gondolod, írj nekem egy privit és szívesen átküldök neked egy összefoglalót a tejserkentéshez, ami egyben a legalapvetőbb szopis összefüggéseket (és a legtipikusabb hibák megoldásait) is tartalmazza.

2010. júl. 8. 13:35
 3/4 xStefix ***** válasza:
És egyébként a tej nem úgy termelődik, ahogy az első válaszoló írta...
2010. júl. 8. 13:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Másodiktól kérhetem,hogy ezt elküldd nekem? Előre is köszönm!
2010. júl. 8. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!