Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem jön a tej? A melleim...

Miért nem jön a tej? A melleim meg vannak dagadva de mégsem jön semmi, hiába masszírozom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már minden szoptatás kész kínszenvedés nekem is és a babámnak is. Szegénykém állandóan üvölt mert alig akar elindulni. A mellszívóval sem tudok fejni,vagy csak pár milit,de az is 1 óráig tart. Már nem tudom mit tegyek,szeretnék szoptatni de kezdem feladni. Vagy lehet hogy nincs is tejem? De akkor miért van megdagadva a mellem?
2010. júl. 7. 17:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia! Nem írtad mennyi idős a babád, mikor szültél. Az elején nekem is nehezen jött a tejci, a tejbelövés után, mikor hazajöttünk a kórházból. Nem erőlködtem, pedig kellett volna, mert mellgyulladás lett a vége!Nem szabad hagyni, hogy feszülésig tele legyen a melled, mert be fog csomósodni, eldugulnak a tejcsatornák, akkor meg végképp nehezen jön ki a tej! Szopi ill. fejés előtt is jó forró víz alatt maszírozd át finoman, vagy tegyél rá melegvizes ruhát és utánna szoptasd és eröltesd a fejést, ne hagyd, hogy begyulladjon, mert az egy nagyon fájdalmas betegség!!! Később nem ilyen lesz, bejáratódnak a tejcsatornák és könyebben jön a tej!

Sok sikert és kitartást!

2010. júl. 7. 17:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg azért indul el nehezen, mert túltelítődik, így a babának nagy erőveszítésbe kerül, hogy szívni tudja. Amikor eljön a szoptatás ideje, előtte 10-15 perccel fejj le egy keveset, így a babának már könnyebben fog jönni, könnyebben be tudja majd kapni a bimbót is. A mellszívó nem mindenkinek jó, sokaknak nem indul be a tejleadóreflexe erre :(( Inkább kézzel masszírozd át, langyos vízzel öblítsd, zuhanyozd le a melledet! Masszírozd át alaposan, így könnyebben fog folyni! Azt se ártana megnézetni, hogy a babád rendesen bekapja-e a bimbót!(védőnő vagy szoptatási tanácsadó segít!) esetleg nincs-e lenőve a pici nyelve, mert az is gátolja a szopizást!
2010. júl. 7. 17:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Esetleg kérd meg a védőnőt, hogy ő masszírozza át! Én a kórházban folyamodtam ehhez, mert nekem is kőkemények voltak a melleim, hozzá se tudtam szinte érni. Igaz, csillagokat láttam, sírtam, annyira fájt, de utána sokkal könnyebb volt az életünk, a babám is könnyebben szopott, a fejés is jobb volt!
2010. júl. 7. 17:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is a kórházban segített a csecsemős nővér,ő masszírozta a mellem én meg fejtem.Nekem nem vált be az Avent mellszívó.A régi hagyományos kézi,pumpás volt a jó.
2010. júl. 7. 20:04
 5/6 anonim ***** válasza:
császár utáni !.nap indult be a tejem,de addig ha a gyerek ébren volt,cicizett,ha nem,én dolgoztam a mellszívóval.bizony volt olyan,hogy eggyütt sírtunk.....
2010. júl. 8. 00:02
 6/6 anonim ***** válasza:
4.nap.ez lemaradt
2010. júl. 8. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!