Anyukák, milyen érzés a mellfejés, szoptatás? Kellemetlen, kellemes, vagy közömbös?
Első gyereknél fájt a legelején, mert rosszul képezett vákuumot, folyton féloldalasra szívta a mellbimbómat, de utána sikerült korrigálni. Onnantól jó érzés volt. Sajnos egyéb okok miatt végül fejnem kellett neki, mellre nem tehettem, na az vacak volt (és el is apadt tőle a tejem).
(Szülés után a szoptatás miatt erősödő méhösszehúzódások egyébként brutálisak - második után még inkább -, de az afféle jó fájdalom. Tudod, hogy megy össze tőle a méhed, gyorsítja a regenerálódást.)
Második gyereknél egyáltalán nem fájt, ahogy szívott, kellemes bensőséges érzés volt az elejétől.
Akinek fáj, keressen szoptatási tanácsadót.
Nem kell, hogy fájjon.
Az első alkalommal persze érzékeny lehet, de ennek a belövellésre el kellene múlnia.
Az elején a belövellés után hatalmas megkönnyebbülés a fejés és a szopi is..
Később, amikor már nem feszül túl, beáll a kereslet kínálat, akkor ritkán an olyan, akkor csak jó érzés, hogy eszik a baba.. De érzetre közömbös.
Fogzás sokaknak új kihívás.
Nálunk hamar harapásmentes lett. 1-2 próbálkozásod nap volt.
4 hós korában jött az első foga 6 hósan 4 volt neki 8 hósan 8
11 hónapos most.
Következetesen nem szabad hagyni
Ha fáj, akkor levenni mellről, újra rátennni.
Babámnak volt egy kis cumizavara 6 hetesen..akkor utána fájt a kezdés..
Kaptam segítséget, és 1 hét után sikerült megoldani..
( nem nyitotta a száját, úgy szívta be a bimbót.. Ez fájt..
Aztán vagy sikerült rendesen mélyre szívni, vagy nem..általában a fájdalom aka ez
Később nő a baba sok esetben ha nem töhzül rosszul a szopástexhnika, akkor magától megoldódik, anyuka azt hiszi megszolta a melle)
Utáltam. Fájt, kisebesedett, begyulladt. Az első 2-3 hónapban kb üvölteni tudtam volna a fájdalomtól, amikor rácuppant a kis vákuumos feje az utódomnak. Néha üvöltöttem is, ő pedig meglepődve pillogott.
De ez volt a legjobb, amit adhatok neki, így 13 hónapig szoptattam. Akor magától hagyta abba.
Nekem első baba, most 4 hetes. Első héten nem volt tej, majd beindult. A szoptatás brutálisan fájt, majd a csecsemős "megtanította" szopizni a kisfiam, és onnantól már csak az eleje fáj kicsit.
A mellszívó érdekes, Tommee Tippee kézi mellszívóm van, nagyon fájt vele a fejés, most vettem egy Lansinoh 2 fázisú elektromost, na az egyáltalán nem fáj. A mellszívót szaporítás miatt vettem, az a terv hogy teljesen elhagyjuk a tápszeres pótlást :) és nem érzem magam haszonállatnak, de a szoptatás az valami földöntúli érzés, főleg mert 10ml-ről tornáztuk fel a mennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!