Fogtomesen voltam 16 hos lanyomat szoptatom. Es az erzestelenites utan mennyi idovel szoptathatok? Rongtenem is volt kaptam mellenyt isez hatassal lehet az anyatejre?
"Semmi szüksèg kifejni és kiönteni a tejet fogászati érzéstelenítés után. A hatóanyag nagyon gyorsan kiürül a szervezetből, és az anyatejbe olyan minimális mértékben jelenik meg, aminek SEMILYEN hatása nincs a babára.
Akik ilyennel riogatják az anyákat, hogy a fogászati érzéstelenítés vagy röntgen után fejni kell, nem értenek vagy a gyógyszertanhoz, vagy a fizikához. Nyugodtan szabadítsátok rám őket, én majd eldiskurálok velük a gyógyszerek farmakokinetikájáról.
X Y nyugodtan menj fogorvoshoz, mert kaphatsz erzéstelenítőt, és nem lesz semmi hatással a babádra. (fogorvos)"
Ezt egy szoptatasi tanacsadassal foglalkozo facebook csoportbol hoztam, ha rakeresel es ott beirod kulcsszavakat szamtalan valasz fog megerositeni, hogy egyik miatt sem kell felfuggeszteni a szoptatast :-)
Fogászaton ott helyben mondani kell, ha terhes vagy vagy szoptatsz és akkor másfajta, helyileg ható érzéstelenítőt adnak.
Nekem még mellkasi röntgen után is azt mondták, hogy szoptathatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!