150et eszik a babám, az normális? De ugyanakkor sokat alszik.
kislányom 1 hónapos,és már az elején 100-120akat evett,viszont sokat bukott.Annyira mohó hogy nem tudom cicire tenni,mert 2 perc múlva bealszik addígra viszont tönkreteszi a mellem sebesre,így fejem és úgy kapja.Be volt gyulladva a mellem nem rég,de hiába eddíg a 2ben összesen 200-230volt most csak max150-ritkán 160.
Kislányom eddíg 3-4 óránként követelte a hamit,de mostanában 5-6 órákat is alszik mindegy neki éjjel vagy nappal.nem baj hogy ilyen sokat alszik.Egyébként nyugodt kiegyensúlyozott baba.Hogyan tudnám még serkenteni a tejtermelést mert már nem 3-4 hanem 5-6 óránként van csak a 150ml.fejem 4óránként iszok tejserkentő teát,szedem a homeopátiás bogyót,és néha sört is iszok pedig anti vagyok,próbálok és szerintem tudok is pihenni,és sokat iszok.
Valami ötlet?
Eddíg fagyasztani is tudtam,most meg éppen elég...És normális ez a sok alvás lányomnál,és a hamimennyiség??
Várom a válaszokat.
Köszi
Egy 1 hónapos kisbaba még rengeteget alszik, örülj neki. :) Azért szundít olyan jót, mert a tejcsid annyira jó, hogy nem éhezik meg hamarabb. :)
Azért kevesebb a tej mennyisége, mert kezd kialakulni a kereslet-kínálat, annyi tejet termel a szervezeted, amennyit a babád igényel. Se többet, se kevesebbet. :)
Eleinte én is úsztam a tejben, babám kihagyott szopikat, mert aludt, akkor muszáj volt fejni, most tele van a fagyasztó. Nálunk kellett pár hónap, míg beállt a tejmennyiség, most 10 hónapos. Fél éves kora óta nem mérem mennyit eszik, csak a baj van a méricskéléssel, mert mindig izgul valamin az anya, túl sok, túl kevés... A babát nézd, jól van? Jó kedvűen ébred? Szépen növöget? Akkor nincsen baj. :)
Megint az első vagyok. :D
150 ml az csodaszép mennyiség! Én babám fél éves korában evett ennyit. :) Szóval tényleg ezért szundít olyan jókat, nagyon jól lakik. :) Talán serkenteni sem érdemes, hogyha ennyire jó a "tejkészleted" :) A fagyasztóba tevésért meg szerintem ne serkents, én babám pl. meg sem issza felolvasztva, de még ételhez keverve sem. Hogyha a baba kevésnek érzi a tejcsit, ösztönből serkenti, gyakrabban akar cicizni, akár óránként, hogy a cici érezze, több tejre van szükség. Növekedési ugráskor mindig megijedtem, hogy kevés a tejem, mert annyira sírt óránként, hogy éhes. Aztán pár nap alatt ez lecsengett, és újra nyugalom volt. :)
Az én 3,5 hós fiam sem eszik meg 150 milit, csak közvetlenül az esti lefekvés előtt. :-.) pdig már megduplázta a súlyát, és gyönyörűen fejlődik.
Annyi tejed van, amennyi épp elég, ez így van kitalálva. Miért akarsz többet?
De ha mégis többet szeretnél (pl fagyasztani vagy leadni), akkor két szopi között fejj, azaz a melledet ért inger gyakoriságát növeld. Így a melled azt fogja "hinni", hogy nem 5-6, hanem 3 óránként szopizik a babád, és 3 óránként fog megtelni tejjel.
Nem tudok eltenni...de nem ez a gond...Nem tudom szoptatni mert mohó,és szétcincálja a cicit,így csak fejem,innen tudom a mennyiségeket amit eszik.És hogy ilyen sokat eszik,épphogy a 2ben van annyi (150)amennyi kell neki,de már azt is úgy kell kifacsarni magamból...ezért próbálnám serkenteni,de tegnap este kicsit túlzásba vittem 3 bögre teát ittam laktoherbet és ma méég zuhanyozni sem volt időm mert tiszta nyűg nem jó neki semmi,olyan mintha fájna a hasa.(kisfiam most 20hós ő hasfájós volt)Kislányom eddíg problémamentes nyugodt baba volt.Lehet a zea volt a gond??
Azon stresszelek mikor kel fel kislányom hogy 3- vagy 6óra múlva,hogy termelődik e a 150ml,mert ha nem akkorordít...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!