Nagyon fájdalmas most szoptatni, mit tehetnék?
Szia, védőnőd nem tud kimenni és segíteni? Sajnos volt, hogy én is rosszul tettem mellre a babám, azért sebesedett ki a mellbimbóm, nagyon nehezen gyógyult, volt, hogy vérzett is. Amit tehetsz, hogy a lehetőségekhez képest szabadon hagyod és kened krémmel. Nekem a legjobban a lanolin gyógyította, patikában árulnak kimondottan mellre 100% lanolint. Lehet, hogy a bimbóvédő is enyhítene a fájdalmadon, nekem 3 gyerekem van, az első kettőt végig bimbóvédővel szoptattam, a harmadikat már anélkül.
A csomók lehetnek attól is, hogy elzáródott valamelyik tejcsatorna, bár ilyenkor láz is szokott lenni. Jó forró zuhannyal masszírozd át a melled, jót fog tenni, nekem sokat segített. Én mindenképp vagy a védőnőt, vagy egy szoptatási tanácsadót elhívnám magamhoz.
Mindenképp vegyél egy forró fürdőt vagy zuhanyt és szívasd ki a tejet vagy a babával vagy a mellszívóval. Meglátodd jobb lesz utána. Ha nem szívod le be fogsz lázasodni.
Fájni a kisebesedett mellbimbód miatt fájhat inkább, nekem is így volt. A legjobb gyógymód rá a szellőztetés, nekem a krémek nem váltak.
Nem írtad milyen idős a babád, de gondolom pár napos lehet. Kb. 1 hónap múlva már nem fog fájni a szoptatás. Tudom sovány vigasz. Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!