Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mivel kell a mellet fertotleni...

Mivel kell a mellet fertotleniteni szoptatas elott?

Figyelt kérdés

Elso babamat varom es termeszetesen tudom hogy szoptatas elott mindig fertotleniteni kell a mellet vagy megmosni.

Nem a googlebol szeretnek tajekozodni hanem a szemelyes tapasztalaitokra lennek kivancsi,ti hogyan szoktatok es mivel?

Csaladban nincs akitol kerdezhetek sajnos, halas vagyok ha segitetek :)

2019. jan. 30. 18:30
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom nektek is a megerositest akkor ugy tunik nincs ra szukseg. Pedig tenyleg annyira elbizonytalanitott egy fb csoport teljesen elhittem hogy marpedig fertotleniteni kell,de ezek szerint folosleges. Igen en is gondoltam hogy ha regen nem akkor most miert is kellene. Koszi mindenkinek :)
2019. jan. 30. 19:47
 12/22 anonim ***** válasza:
81%
Az én kisfiam pic-en volt, és ott igenis kellett fertőtleníteni minden szoptatás előtt. Volt erre egy külön fürdőszoba, be kellett öltözni szoptatós steril ruhába, majd valami kendővel (olyasmi mint a popsitörlő) lerörölni, utána valami folyadékot tettem egy vattakorongra, azzal áttörölni, utána sima vízzel lemosni. Ezek mind be voltak oda készítve, etetési idő előtt fél órával már menni kellett, mert mindig sor volt a fürdő előtt. Nagyon fárasztó volt ez mindig csinálni, itthon már egyáltalán nem bajlódtam ezzel, simán csak megmostam zuhanyzáskor.
2019. jan. 30. 20:33
 13/22 anonim ***** válasza:
22%
A sógornőm kisfiának szájpenésze lett, mert nem mosta meg a mellét szoptatás előtt. Én használtam néhány hónapig melltörlő kendőt, amit külön erre a célra fejlesztettek ki, de már elhagytam és egyszerűen csak átmosom langyos vízzel, ha szükségét érzem.
2019. jan. 30. 21:38
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekeim is PIC-en voltak, 28 hétre születtek... 4 hetesen kezdtek szopni, az orvosok a napi rendes tisztálkodás mellett kifejezetten tiltották szoptatás előtt a mell fertőtlenítését, hogy szokják a babák az anyán lévő baktériumflórát.
2019. jan. 30. 21:51
 15/22 anonim ***** válasza:
8%
Én mindig át töröltem. Bóraxos glicerinnel másnéven rózsamézzel. ez a száj penész ellen jó. már lehet kapni ilyen törlőkendőt is. Szerintem meg igenis le kell törölni. Nem bírnám a szájába adni az izzadt, tejmaradványos mellemet a babámnak.
2019. jan. 30. 22:50
 16/22 A kérdező kommentje:

Akkor megoszlanak a velemenyek, sokan nem fertotlenitenek es akadnak akik mindenkepp. Ezek szerint nem kotelezo de nem lehet vele artani ha megmossuk legalabb.

Koszonom szepen mindenkinek a valaszat, es nem ertem azt aki lepontozza azokat akik fertotlenitenek! A kerdesem mindenkinek szolt es nem csak annak aki nem fertotlenit, ugyanis tapasztalatlan vagyok es erdekeltek a szemelyes tapasztalataitok. Mindenki mashogy csinalja es ugylatom ugy ahogy akarja. En minden esetre minden valaszadonak halas vagyok es koszonom.

2019. jan. 31. 05:21
 17/22 anonim ***** válasza:
15ös vagyok. Igen én is azért törlöm át ,mert két etetés között még 3 gyerek után rohangálok, izzadok stb. :) inkább tisztán adom oda neki . :)
2019. jan. 31. 08:17
 18/22 anonim ***** válasza:

ínekem a védőnő azt mondta, hogy bimbóudvar széllén lévő kis mirigyek olyan anyagot termelnek, ami fertőtleníti a mellet. A szájpenészt pedig nem a "piszko" (értsd: izzadt) mellbimbó okozza, hanem a Candida gomba, ami elszaporodik a baba testében. És sokszor épp a baba adja át az anyának és lesz gombás az anya mellbimbója.

Egy szó, mint száz: ha nem akarja valaki izzadtan adni a mellét, törölje át. De a szájpenésznek ehhez semmi köze, azt más okozza, nem az izzadtság.

2019. jan. 31. 12:56
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
a piszkos melltől is kialakulhat száj penész.
2019. jan. 31. 13:41
 20/22 anonim ***** válasza:
Mitől "piszkos" egy átlaganya melle?
2019. jan. 31. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!