Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 1# Miért csomosodik be csak...

1# Miért csomosodik be csak az egyik mellem? 2# Kereslet-kínálat? Valakinek van ötlete, tapasztalata, tanácsa szívesen fogadok bármit.

Figyelt kérdés

1# Mindkettőből ugyanúgy szoptatok, de az egyik cicim rendszeresen 3-4 naponta becsomosodik. A probléma 4 hónapja áll fent. Mindig ugyanaz a cicim csomosodik be, és ahol a csomók vannak ott bepirosodik.

2# Körülbelül 4-5 napig folyik... ömlik a tejem... Utánna 1-2 hétig nincs gond... Mikor fog beállni a kereslet kínálat? Mert ez kezd irritáló lenni. Lefejni nem szabad azt mondta a szoptatási tanácsadó. Ugyanígy a csomókra... már kezdek megbolondulni... Állandóan fáj, folyik... csomós, aztán folyik, és így tovább.

Köszönöm

2019. jan. 1. 21:29
 1/8 anonim válasza:
Szerintem orvos.
2019. jan. 1. 21:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem értem miért ne lehetne lefejni... persze nem teljesen üresre, csak hogy a csomók elmúljanak. Nekem is be szokott csomósodni a bal oldal, fejem pár percig és semmi gond nincs.
2019. jan. 1. 22:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha csomós és bepirosodik akkor az már gyulladás

Lázad nem azokott lenni?

Babád ügyes ha rendbe tudja tenni ilyenkor

Jegelést javasolt nekem a doki ( nem nem megy el ennyitől a tejed)

Nekem a lázam is elszállt így antibiotikumot laptam.

Helyrejött

Valószínű nem szereti annyira, emiatt nem

Szopizza kiv annyira ..

2019. jan. 1. 22:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mitől múlik el a csomó végül? Mert ha fejed, akkor az persze jó a csomóra, amit muszáj is kiüríteni, de utána természetes, hogy ha több inger érte a melled, több lesz a tejed. Própáld ki, hogy a baba álla, a csomó felé nézzen szoptatáskor - ha ehhez pózt kell váltani, vedd pl. a hónod alá vagy fektesd le és hajolj fölé. Így fejés helyett jó eséllyel ő lesz a csomómentesítőd és nem lesz többlet tejed se.
2019. jan. 1. 22:21
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem, nincs lázam, teljesen jól vagyok ugye az alapproblémától eltekintve.

Mindkét cicimből szoptatok, de az egyik mégis becsomosodik ( mindig a bal oldali! )

A csepegés csak idegesít.

Azt mondta a tanácsadó hogy szoptassam abból ami csomós... Jó teszem, akkor ugye a másikból nem eszik, mire kijönnek a csomók. Lefejni nem szeretném, mert már 2l minimum tanyázik a fagyosba, és cumisüveget meg nem fogadja el. Viszont ha lefagyasztom/lefejem, akkor meg nem lesz neki elég, és akkor az megint baj... Ha ott marad a csomók egy része, mint most, akkor nem ér semmit.... mert felpiszkáltam enni.. x részét kiette, de maradt benne csomó. Kifejhetném, de akkor nem lesz annyi ami elég neki reggelig... Meg reggel is eszik... Bonyolult...

2019. jan. 1. 22:37
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tényleg próbáld meg, hogy más pózban szoptatod (az álla nézzen a csomó felé, de érezni is fogod, ha eltalálta). Az ideális cél az lenne, ha mindkét mellből enne mindig. Kezdjétek a csomóssal, amikor éhes, de ha belefér, add neki oda a másikat is. Ha nem, akkor meg próbáld felváltva, persze ha elsőre kiürül. Ha nagyon mem megy babával, akkor fejj is mellé, de csak annyit, hogy megkönnyebbülj a csomótól.
2019. jan. 1. 23:09
 7/8 anonim ***** válasza:
6os minden szavával egyet értek
2019. jan. 2. 07:31
 8/8 A kérdező kommentje:

Még mindig ezzel a problémával küzdök. Közben már orvosnál is voltam, első doki szerint gyulladás, kaptam rá antibiotikumot, kontrollra mentem vissza, a csomó még mindig ott van pedig napi 2000mg penicilint szedek...

Ott tartok h mennem kell vizsgálatra, mert az orvos szerint ennek már el kellett volna mulina.

2019. márc. 5. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!