Aki tápszerrel pótolja a szoptatást honnan tudja mennyi tápszert adjon hogy ne hízlalja el a babát? A tápszert előtte vagy utána adjátok?
Utána. Bár az én babám egy idő után csak tápis volt.
Ugyanúgy, mint a cicit, igény szerint adtam, és egyáltalán nem lett elhízott. Ellenben láttam olyan iszsz babát, aki kimondottan dagi volt.
Szóval ezen nem múlik semmi.
mindig utána adom.
Ismerem a "fejadagot". A védőnő úgy mondta, az optimális, ha testsúly/100+100 grammot eszik. Tehát mondjuk ha 3600 gramm, akkor 360+100, azaz 460 grammot egy nap. ha tudom hogy kb 3 óránként eszik, kb 7szer, akkor tudom hogy egy étkezésre 65 gramm körül kell ennie (460/7). Megmérem szopi előtt, megmérem szopi után, és ha pl 30 milit szopizott, akkor kis ráhagyással 40 mili tápszert készítek. én így csináltam végig míg pótolni kellett neki az első három hónapban, közben pedig szaporítottam reggel este szaporító fejéssel. Így egyre kevesebbet kellett pótolni, 3 hós korától csak anyatejet kapott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!