Hogyan lehet gyorsan tápszert készíteni, illetve babának
átadni? Másik kérdés: Ha előre felforralom a vizet és
szobahőmérsékleten hagyom, akkor abból lehet tápszert
készíteni? Vagy inkább az első módszer, mivel itt már
telepedhetnek meg bacik.
Pedig nem ártana frissen csinálni
2018. aug. 21. 17:37
A vizet felforrósítod és termoszba teszed.
A (por alakú) tápszert az üvegekbe kiméred.
Amikor akarsz etetni, akkor öntöd rá a termoszból a vizet ráöntöd és összerázod.
A maradékot meg kiöntöd, mert hamar megromlik.
Elöre elkészíteni nem ajánlott, mert hamar romlik és egy hasmenés nem tesz jót a babának.
2018. aug. 21. 17:41
Nem muszáj mindig frissen forralni a vizet. Fél napra előre felforralhatod, és maradhat szoba hőmérsékleten. A tápszert amúgy sem szabad forróba tenni. Ha pl. éjjel fel szokott ébredni a baba hogy éhes, este forrald fel a vizet, és ha kihűlt, hagyd lefedve. Ezt használhatod éjszaka a tápszeréhez.
2018. aug. 21. 17:45
Szia!
En babavizet szoktam mikroba tenni par masodpercre, bele a tapszer, osszerazom kicsit, megnezem, ha tul meleg lett ontok hozza meg egy kis babavizet. Nekunk bevalt, forralas nelkul adhato babaknak.
2018. aug. 21. 17:45
A tápszeres doboz oldalán oda van írva, hogy a kész tápszert 2 órán belül szabad csak elfogyasztani. Tehát nem is szabad nagy adagot csinálnod.
Én is a termoszba forró víz + egy csészében (pl az Avent tej tartó csavaros tetejű dobozban) verziót szerettem. Nem keveredik, nem áll, mégis friss. Kiránduláshoz, utazáshoz mindig ezt a módszert követtem.
Ha meg túl forró volt még a víz, egy kis hideg vízzel langyítottam az egészet a cumisüvegben.
2018. aug. 21. 17:52
A babavizet nem kell forralni, vagy tudsz előre forralni csapvizet, amit utána csak melegítesz. A hideg vízben ugye nem oldódik fel jól a tápszer, de ha már van előre vized (forralt víz vagy babavíz), akkor csak felmelegíted annyira, hogy a tápszer feloldódjon benne és máris kész, nem kell várni, míg kihűl.
2018. aug. 21. 17:57
Szerintem egy kis rutin kell hozzá, de utána nagyjából 1 perc elkészíteni, nem érdemes előre bekeverni, mikróban, vagy vizmelegitöben melegitem a vizet, ha túl forró öntök hozzá hideget, vagy ha már kész a tápszer és forró, beleállítom egy edény hideg vízbe, érdemes hűtőben tartani a baba-, vagy a forralt vizet, mert meg tud romlani.
2018. aug. 21. 18:19
Mi köze van ennek a szoptatáshoz?
2018. aug. 21. 18:36
Én vízforralót használok. Abban forralom fel az egész napi vízadagot, abban is melegítek rá vagy mikróban. Éjjelre termoszba teszem a már előre felforralt és utána megfelelő hőmérsékletűre hűlt vagy melegített vizet.
2018. aug. 21. 19:43
Babavíz és cumisüveg melegítő. A babavizet ugye szobahőmérsékleten bontom meg, akkor 3 perc, utána hűtőbe teszem, ilyenkor 8 perc alatt kész. Úgyis pelenkázom etetés előtt, így szinte semmit se kell várnom és kész is a tápszer.
2018. aug. 21. 19:56
Kapcsolódó kérdések: