Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, hogy hízlalóbb...

Mit csináljak, hogy hízlalóbb legyen a tejem?

Figyelt kérdés
2 hetes a babám és 3080g. 3240g-mal született. Sok tejem van és nem éhes. Viszont nem hízik.
2018. aug. 15. 05:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
36%

Külföldön lakom, itt nincs ebből ekkora hiszti. A babám 3500 - al született, es az 5. hétre nyerte vissza a születési súlyát!!

Én is kizárólag szoptattam, a tápszer az ami fújja fel fel a babákat, mert az mesterséges. Ne aggódj, főleg ha gyerekorvos sem mondott semmit, nem minden gyerek egyforma. Arra meg ne is gondolj , hogy nem tápláló tejed mert ilyen nincs az mindig tápláló!

2018. aug. 15. 10:45
 12/20 anonim ***** válasza:
29%
#11-es, a tápszer nem fúj fel egyáltalán. Az összes behízott fejű, zsírgolyó csecsemő mind ISZSZ baba, egész nap tömik őket cicivel minden nyikkanásra, aztán 10 kilósak féléves korukra. Tápszeresből még nem láttam ilyet. Le lehet pontozni.
2018. aug. 15. 10:52
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
De mi a baj? Eszik 2,5-3 oránként 20 percet aktivan szopizik,hizik is és a gyerekorvos se mondott semmi rosszat, hol van probléma?
2018. aug. 15. 11:50
 14/20 anonim ***** válasza:
37%

12 te nem vagy normális 😅látom érzékeny a téma.

DE a tápszer felfúj és hízlal. Olvass egy kicsit. Anyatejes babát nem lehet túl etetni és elhízni sem tud.

Míg a tápszer mint egy tömegnövelő mű por

Fáj az igazság

Kérdező bocsi

Szóval ne aggódj. Csak szoptass amikor csak tudsz. Ha nem mondták semmit baj nincs. Lehet a baba kicsit lassabban indul be. Ha jó kedvű és van bőven pisis kakis pelus az sokat elárul

2018. aug. 15. 12:41
 15/20 anonim ***** válasza:
67%

A 12-es válaszolónak szólnék.

Én csàszáros anyukaként mindent megettem, hogy szoptassak..sikeresen

Személy szerint nem érdekel, hogy ki,hogy táplálja a babát. De te nagyon primitív vagy,hogy így beszélsz szegény babákról akik igény szerint szopiznak. Ami valójában a legtermészetesebb ősidők óta. Amióta a világ világ... Te csak tápszerezd tovább a gyereked.

2018. aug. 15. 13:16
 16/20 anonim ***** válasza:
51%

Nem tudom, feltűnik-e nektek, hogy mint mindig, most is egy szoptatós anyuka kezdte fikázni a tápszert? De azt lehet, ugye? De a szentséges szent anyatejre nem lehet semmi rosszat mondani, igaz?

Egyébként szoptattam én is. Mindkétszer császárral szültem én is. Egy gyereket is szoptattam és most kapaszkodjatok meg, ikreket is tandemben. Valaki ezt még elmondhatja itt magáról? Viszont tény, hogy nem kizárólagosan, hanem tápszerrel kiegészítve, mert nem volt elég a tej, pláne kettőnek. És felháborít, amikor mások csípőből kb. úgy beszélnek a tápszerről, mintha hamburgert kapna a csecsemő kólával. Ez a másik szülő ledegradálása, annak ellenére, hogy nincs más választása. És igen, fenntartom, hogy kifejezetten elzsírosodott csecsemőt csak iszsz babát láttam. (Nem az egészségesen pufók, hurkás babáról beszélek, hanem olyanról, aki mozogni alig bírt a hájtól.) A másik véglet, amikor nem állnak át fokozatosan szilárd étkezésre még 1-1,5 éven sem, mert "nagy cicista", meg nem fogadja el, stb. Aztán 1,5-2 évesen 10 kiló a 90%-ban még anyatejes alultáplált gyerek. Az első hat hónapban legjobb az anyatej, ezt épeszű ember nem vitatja, de az erőszakos szoptatáslobbinak elég végletes vadhajtásai vannak... erről a védőnők is tudnának mesélni.

Parancsoljatok, pontozzatok nullára, pont nem érdekel.

2018. aug. 15. 13:48
 17/20 A kérdező kommentje:
13-as, az a baj, hogy keveset hízik. Alapból én úgy látom, hogy minden rendben van. Nem sírós, alszik is, meg ébren is van.pisil eleget, kaki heti 1szer van. A probléma konkrétan az, hogy nagyjából heti 100g-ot kellene híznia, de csak 50-et hízik. Ha így halad, 1 hónapos korára a születési súlyát sem szedi vissza. Tudom, hogy nem jó hasonlítgatni, de azért vannak tankönyvi számok, amiket hozni kellene.
2018. aug. 15. 13:53
 18/20 anonim ***** válasza:
honnan_tudhatom_hogy_eleget_szopotte_a_gyermekem
2018. aug. 15. 15:11
 19/20 A kérdező kommentje:
Mértem az evéseit, 50ml-t eszik egyszerre, napi 7szer. Ez így sajnos kevés. Mindig visszatettem mérés után mellre, de legtöbbször már csak cumizott rajta, vagy el sem fogadta.
2018. aug. 18. 03:41
 20/20 anonim ***** válasza:
Látod, ezért mondtam, hogy mérd. 😔 350 ml nagyon kevés egész nap. Mi a terved most?
2018. aug. 18. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!