Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem értem még mindig...

Miért nem értem még mindig 10hetes babám "jelzéseit"?

Figyelt kérdés
Nagyon szégyellem magam emiatt. MIvel ez egy olyan oldal, ahol kérdezhetek olyat, amit máshol nem merek, most ezt itt megteszem...Nem érzem jó anyának magam emiatt. Sír, és én sokszor tanácstalan vagyok. Van, hogy csak utólag jövök rá, miért sírt. Nagyon kiborít a helyzet. Pedig már 10hetes. Azt hittem, ekkorra már javarészt ismerem majd Őt...
2008. nov. 2. 21:17
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
Nem olyan könnyű megtanulni! segítség képpen olvasd el a Suttogót. ott támpntnak le vannak írva azok a hangjelzések amiket a baba kiad magából! persze minden baba más és más, de sokat lehet belőle okulni! Szóval kitartás, nem vagy rossz anya attól ha még nem érted, de egy kis utánaolvasással megértheted!
2008. nov. 2. 21:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Ne butáskodj, nem vagy rossz anya! Az én kislányom 15 hetes, az "éhes vagyok" sírását elég hamar megismertem, de sokszor én se tudom mi a baja. Nem szokott soha fájni a hasa, így azért nem sír. Olyankor megnézem, hogy tiszta-e a pellus, nem fázik-e, nincs-e melege? Fölveszem, lerakom, átrakom egyik helyéről a másikra, de sokszor pár perc sírás után megnyugszik, de az nem jelenti azt, hogy kiderült volna számomra mi baja volt. Sokszor szoktam mondani, hogy milyen jó lenne ha már beszélne és elmondaná mi a baja.

Szóval, ne keseregj!

Üdv

2008. nov. 2. 21:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Fel a fejjel!Én a tízévest nem értem meg sokszor!Most komolyan:majd belerázódsz,na meg nem muszáj hinni a "szuperanyuknak",mindenki megkinlódja a gyerekét,csak sokan szégyellik bevallani.Ha fejlődik,nincs semmi gond,egyébként is vannak kicsit akaratosabb babák,velük nehezebb.Amikor nagyon kivagy,kérj egy kis segítséget,pár órát pihizzél,ha nem stresszelsz,könnyebben megy minden!
2008. nov. 2. 21:31
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

nem attól vagy jó anya, hogy erted. nekem eleve nincsenek olyan illuzioim, hogy fogom erteni, de nem leszek rossz anya, mert mindent meg fogok tenni, ahogy biztos te is mindent megteszel.

ne aggódj, idővel rutint szerzel, nem lesz gond. senki sem szuletik szuperanyukának. nekem a terhesség elott nagyon távoli dolog volt, sokszor félek, még most is, de ha mindent megteszunk, nem lesz gond, ebben hiszek.

22,6 hetes kismamó

2008. nov. 2. 21:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia, az én babám 3 és fél hónapos, és engem is eleinte "gyötört" ez a kérdés. Aztán elolvastam én is egy "szótárat" a kisbaba síráshoz, és rájöttem, hogy hülyeség ezen agyalnom, ez másnak sem megy könnyebben. Tulajdonképpen nincs más választás, mint végigmenni a lehetséges okokon, mindaddig, míg a sírás valódi okát meg nem találod. A sírásra gondoltál egyébként, vagy a gügyögésére? Én egyébként igény szerint szoptatom, és most, hogy már nincs hasfájása, csak akkor szokott sírni (inkább nyöszörögni), ha fáradt ill. keservesen sír, ha megijed valamitől.
2008. nov. 2. 22:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nekem 2 hónapos volt (szegénykém)mire rájöttünk,hogy esténként nem is fáj a hasa,hanem azt akarta magamon altassam el.Értetlenül álltunk előtte a dr.nővel.Már mindent kipróbáltunk kupot infacolt..amit csak lehetett.Mire a hugom felhivta az anyósát (akit 1x láttam)és ő mondta fektessem magamra.Onnantól szűnt meg minden baja.Megjegyzem csavarta magát,nyoott,tipikus hasfájos tüneteket produkált..Fel a fejjel!Lehet éppen az a baja érzi rajtad a stresszelést..
2008. nov. 3. 05:54
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Háát, kiváncsi lennék arra a kismamára, aki érti a babasírást...már csak azért is, mert a baba is folyamatosan változik. Én azt vettem észre, hogy mire megismerném a babámat, addigra fordul a kocka, átesik egy fejlődési időszakon, és egész mást jelentenek a jelzései, és persze jönnek az új jelzések, amit megint tanulni kell. Szerintem a lényeg a rugalmasság, és nem utolsó sorban a testi kontaktus, mert lehet hogy csak közelségre vágyik. Sok sikert, ja és jó anya vagy, már csak azért is, mert megfogalmaztad magadban ezt a kérdést!
2008. nov. 3. 12:04
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én fiam 4 hós és talán most mondhatom el magamról, hogy tudom, miért sír. Én is olvasom a Suttogó titkai-t, valóban van amiben segített. Meg kell tanulnod a babáddal bánni, hosszú napok teltek el, mire megfigyeltem, mit szeretne a fiam. Ezt az egyet nem tanulhatod meg elôre. Minden baba más, más az igénye te is megtanulod majd, csak figyelj a babára, sok turelem kell hozzá. NEM VAGY ROSSZ ANYA!
2008. nov. 3. 20:21
 9/10 anonim ***** válasza:
Az én lányom 2 éves és még sokszor most sem értem mit miért csinál.Pedig értelmes okos kislány.Majd belejössz.Ettől nem vagy rossz anya.
2008. nov. 3. 21:32
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatásotokat. Megvettem a Suttogót. Ha időm lesz, olvasgatom.:) Tegnap este rettenetesen megijedtem, mert sírt, sírt, mikor a cicit a szájába tettem, annál jobban sírt. Majdnem bepánikoltam, ráadásul egyedül voltam vele itthon. Végül tápszert kapott cumisüvegből, (sajnos szokott kapni pótlást), és így el is aludt.(Azért tápszert, mert nem tudok vmiért fejni, de nem is durran be emiatt.)
2008. nov. 4. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!