Tudtok olyan kórházat mondani nekem Budapesten, ahol nem
erőltetik a szoptatast, ha nem megy?
Figyelt kérdés
Mielőtt nekem estek: szoptatás párti vagyok. De az első babám császaros lett, nem indult be a tejem, a baba 4 napig ordított a mellemen, pótlást nem adtak neki. Pedig még mondta is a szoptatási tanácsadó bent, hogy hát ilyen mellekkel nem igazán fog menni. Aztán próbáltuk, fejni, kezzel, géppel, babával, de semmi. Egy csepp sem jött. Szopi előtt után mérték a babát, 0! De pótlást nem kapott. :(
Szóval olyan kórházat keresek, ami tényleg baba mama barát, és ha nincs tej, akkor adnak tápszert.
Remélem, feljelentettétek őket, név szerint, foglalkozás körében elkövetett kiskorú súlyos veszélyeztetése címén!
2018. aug. 10. 10:21
12/29 A kérdező kommentje:
Péterfyben szültem, ott történt ez.
Aki a kérdésre válaszolt, azoknak köszönöm!
2018. aug. 10. 10:26
13/29 A kérdező kommentje:
13as: nálunk is ez volt. Nyár volt, 40 fok, nem adtak semmit :(
2018. aug. 10. 10:27
14/29 anonim válasza:
A Margitban a barátnőmet úgy próbálták meggyőzni, hogy nincs teje, és tápszert kell adni a picinek, hogy úgy ment el otthonról szülni, hogy előtte megszoptatta a másfél éves nagytesót :D Szóval szerintem ha valahol, akkor ott nem kell megfeszülni, hogy nyomják a tápszert...
2018. aug. 10. 10:31
15/29 anonim válasza:
A Honvédben szültem, alig volt tejem, második nap félénken szóba hozták, hogy, megengedem-e, hogy tápszert adjanak a babámnak, természetesen engedtem, de amilyen félve kérdezték szerintem más anyák kiakadnak ezen, egyébként nem is lett tejem később sem, de minket annyira nem érdekelt.
2018. aug. 10. 10:32
16/29 anonim válasza:
Azzal azért legyél tisztában, hogy a szülés módja nem befolyásolja a szoptatást. A méhlepèny mindenképp leválik, és ez után indul meg (valamikor) a tejtermelődés. A szeparáció már annál inkább probléma lehet. Nem tudom, milyen szoptatási tanácsadó volt a kórházban, de biztosan nem korszerűek az ismeretei. Mint már előttem is írták, a mell formája, mérete nem akadálya a szoptatásnak. Az is belefér, hogy az első pár napban tényleg csak pàr cseppet eszik a baba, ez mérhetetlenül kicsi mennyiség. Elméletileg (!!!) Ha kitartóak vagytok a babával, előbb-utóbb megtörténik a tejbelövellés. A legtutibb, ha viszel magaddal tápszeres felszerelést. Mivel az első babával ilyen negatív élményed volt, elhiszem, ha a hátad közepère nem kívánod a szoptatást.
2018. aug. 10. 10:32
17/29 A kérdező kommentje:
Köszi! Bár a minden áron tápszert sem szererném. Ha a masodiknál beindul rendesen, akkor egyertelműen szoptatnám. De az, hogy nullát! Szopik, 4 napig ordít az éhségtől, és közlik hogy nem kell neki semmi, na azt többet nem szeretném átélni.
2018. aug. 10. 10:35
18/29 A kérdező kommentje:
Szobatársam hozott be magával tápszert, jól lebszták érte. Engem is a mellszívó miatt.
2018. aug. 10. 10:37
19/29 anonim válasza:
Letolnak hát letolnak. A lényeg, hogy a kicsi jól lakjon. Nem igaz? ;) néha keményen ki kell állnunk a gyermekünkért.
2018. aug. 10. 11:16
20/29 anonim válasza:
János kórház hivatalosan nem bababarat kórház. Ha tapszert szeretnél adni, adnak csak alá kell irni egy papírt.
Ha szoptatni szeretnél segítenek. Nekem több csecsemos is segített atmasszirozni a mellem. Nagyon pozitív emlékem can minden ott dolgozórol.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!