Hormonzavar szoptatás miatt?
Figyelt kérdés
1.5 éves a kisfiam, még szopik, de az utóbbi 2 hónapban az eddigi 30 nap helyett 22-23 napra megjön. Lehetséges szerintetek, hogy elfáradt a szervezetem? Pedig nvgyon szerettem volna kb. 2 éves koráig szoptatni.2010. jún. 19. 12:44
1/1 xStefix válasza:
És ez az idő nagyon problémás neked? Emiatt el is választanád?
Mert a ciklus hosszváltozásának ezerféle oka lehet, nemcsak az, hogy a szervezeted kifáradt a tejtermelésben. Arról nem beszélve, hogy ezen a "fáradtságon" (ami sokkal gyakrabban tápanyaghiány szokott lenni) azért jócskán van mód változtatni. Szerintem a szoptatás megtartása mellett is lehet ellene tenni, már ha nem valamilyen komoly hormonprobléma áll a háttérben.
A hormonokat egyébként elég nehéz vizsgálni, a tudomány még csak a töredéküket tudta azonosítani. Azt általában tudják a kutatók, hogy egy adott működés mögött egy hormonnak kell lennie, de hogy pontosan milyennek és az hogyan hat, azt már jóval ritkábban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!