Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, hogy szoptatás...

Mit tegyek, hogy szoptatás alatt fogyjak egy kicsit?

Figyelt kérdés
Még napi 3szor szoptatom 7 hónapos gyermekem, de már olyan sokat híztam, hogy alig van ruha, ami jó rám, és nem tudok semmit felvenni! Nincs pénzem sem új ruhákra és nagyon le kellene fogynom, de nem tehetem meg, hogy nem eszek. Így is egészségesen táplálkozok, csak este is eszek, hogy hajnalban és reggel is legyen tejem. Tornázni lehet már, a rázósabb tornára gondolok, mert ami nem ugrálós, az nekem semmit nem ér!
2008. nov. 1. 18:25
 1/2 anonim ***** válasza:

A torna ( mármint az amire te gondolsz) a szoptatás alatt azért nem javasolt, mert az izomláz is attól van ugye, hogy tejsav termelődik az izmok között, és ezt állítólag az anyatejen is megérzi a kicsi. Nem lenne jó, ha emiatt kezdene szopási sztrájkba. Igazából a diéta sem megfelelő ilyenkor, bár szerintem inkább az ételek minőségére figyelj, kerüld a cukrot, folyadéknak igyál ásványvizet, és a felesleges kalóriákat iktasd ki. Főleg este nem tanácsos túl sokat enni, szerintem ha csökkented a vacsit, megfelelő folyadékpótlás mellett nem lesz kevesebb a tej ( de puding próbája az evés... )

Tudom, nem vigasztal, de saját példa: terhesség alatt 6 kiló jött rám mindössze, pedig nem ettem, zabáltam..

A szoptatás alatt 10 kiló jött fel, pedig nem zabáltam, odafigyeltem... Aztán, ahogy a szoptatást abbahagytam, magától, mindenféle diéta és torna nélkül leolvadtak a plusz kilók.

2008. nov. 2. 14:38
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

én 21 kilót híztam terhesség alatt amiből alig ment le vlmi szülésnél, előtte nagyon vékony voltam. most 15 hetes törpi, és már csak 4-5 kiló van rajtam. Nem kell este enni a tejcsi miatt. Én reggelizek többnyire joghurt müzli, utána 1x eszek rendesen,jó sok salátát mindenhez, mellette csak gyümi meg némi nasi. Sok folyadék kell a tejhez, nem sok kaja. Én nem tudok többet enni és mégis elég a tej. Sokat sétálunk, meg egy kis átmozgató otthoni gimnasztika.

2008. nov. 2. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!