Lehet a plasztikai műtét hatása?
Lehetseges. De mellszovetet miert kellett eltavolitani?
Siman implantatumtol nincs ilyen gond, elvileg a bimbo koruli vagastol se lehet.
Maga a mellszovet vagyis amibol a mell all az zsir. Annak tobb meglete vagy hianya nem befolyasolja a szoptatast, de elkepzelheto hogy annak eltavolitasa kozben direkt (mert mashogy nem lehetett) vagy nem direkt kar erte a tejcsatornakat
Igen, lehet amiatt.
Ugye a mell kotoszovetbol, zsirszovetbol es tejmirigyekbol all. Ha nagyobb mertekben tavolitottak el szovetet, akkor elkeruphetetpen, hogy a mirigyallomany is csokkent es csokkenhetett annyira, hogy nem termel tejet, vagy csak alig.
Ha nagyon erdekel, akkor menj el mellultrahangra es megnezik neked. Bar elvileg jarnos is kellene, legalabbis nekem is volt kell mennem cicimutet ota, eleinte fel evente, most mar csak evente uh-ra.
Szoveteltavolitaskor a tejcsatornak is serulhetnek, ez is akadalya lehet a szoptatasnak.
Nekem pl eleve nem volt elegseges a mirigyallomanyom. Cicim sem igazan volt (bar ez nem jelent semmit mert kicsi cicibol is lehet szoptatni, ha vannak mirigyek). Nekem tapintas utan is mondta egy orvos, hogy nincs mirigy, az a keves szovet csak zsir, de azutan uh-n is voltam es ott is mondtak, hogy alig van.
Van ez igy. Es koze nincs a plasztikamhoz, nekem csak magyobbitas volt, mar gyarilag nem volt mirigyem.
De kicsinyiteskor, vagy szoveteltavolitaskor is csokken a mirigyallomany, vagy serul a tejcsatorna, mert olyankor azokat is at kell vagni.
Ettol fuggetlenul ne add fel, ha birod erovel, mert lehet tejet, csak nehezebben indul be es pehet, hogy kevesebb lesz. De ha szoptatni akarsz, akkor probald meg.
Nem lehet köze a műtéthez. Ahhoz, hogy a tejcsatornák sérüljenek ahhoz valami hentes munkát kellett volna végezni rajtad. Márpedig plasztikai sebészek, azért nem hentesek.
A mellszövet kivételével még nem sérülhetnek a tejcsatornák. Az egyetlen ok ami miatt sérülhetnek a tejcsatornák az a bimbó áthelyezés. De épp ezért ezt nagyon kevés sebész vállalja be, mert rizikós.
És azt azért tisztázzuk, hogy a felvarrás még nem jelent bimbóáthelyezést, hiába van heg körülötte.
Én erről nagyon komolyan kifaggattam a plasztikai sebészem.
Az pedig sajnos nem törvényszerű, hogy minden szülés után tejet fogsz termelni :(
Ha nincs tej, ne hibáztasd magad. Nem a műtéten múlt.
Utolso: nem csak a tejcsatorna serules okozhat gondot, sot, szoveteltavolitasnal a mirigyallomany kivetele miatt nincs tej (vagy alig) kesobb.
Elegseges tejmirigy allomany nelkul nelkul nem termel az emlo tejet, ha ep a tejcsatorna, ha nem...
Ennek nezz utana.
Elképzelni sem tudom milyen sebész lehet aki belevág a mirigyállományba, mikor csak a zsírszövethez szokás hozzányúlni...
Persze ha a Kérdező biztosította a sebészét arról, hogy nem vállal több gyereket és nem szoptat többet, akkor elképzelhető, hogy bátrabban vágott.... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!