Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem tudok fejni?

Miért nem tudok fejni?

Figyelt kérdés
Egyre kevesebb a tejem. Jó lenne serkenteni a fejéssel. Kezdettől próbálkozok, de nem megy. Próbáltam elektromos, kézi, régebbi típusú, újabb típusú mellszívót, kézi fejést, de sehogy sem sikerül egy-két kis kortynál többet lefejni. Mindemellett szedem a homeos bogyókat (5nap:3x5, 2 nap szünet), iszom (nálunk a gyógyszertárban gyógyszerészek által fűszer-és gyógynövényekből összeállított) tejszaporító teát,állítólag másoknak bejött. Mégsem több a tejem. Egyre többször kell tápszeres pótlás, sajnos. 10hetes(császáros)kislány anyukája
2008. okt. 31. 21:49
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

én ugyanebben a cipőben járok. Indított császárral születtek az ikreim, 3 hétig folyamatosan minden etetés után fejtem..és fejtem..ittam teát, homeós bogyót is szedtem de csak nem lett több. Mostanra feladtam, mert idegileg kikészültem a fáradtságtól, a nem alvástól! Most kapok tejet az anyatejgyüjtőből, ill. tápszerrel egészítem ki ha nincs elég tej. Ne legyél elkeseredve ha nem lesz több és ne is érezd rosszul magad!!!!

De azért még próbálkozz, ne add fel! Igyál min. 3 liter folyadékot naponta az is nagyon fontos!!!

2008. okt. 31. 21:57
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Állítólag a fejés akkor is használ, ha nem jön ki tej. 3-szor fejd váltott mellen, 7-5-3 percig minden etetés után. Ennél többet ne gyötörd a melled, ha 4-5 nap alatt nem indul meg a tejed, akkor sajnos nincs mit tenni. A szakemberek nem ismerik el, de sajnos ez genetika, nem tud mindenki szoptatni.
2008. okt. 31. 22:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom mit szedsz tejserkentésre ha urtica urnst azt csak 2x5 adagban szedd.Szerintem próbáld ki hogy csak a bogyót szeded és nem iszod mellette a teát,mert hallottam már olyat akinek pont emiatt apadt el a teje hogy itta a homeos bogyó mellé a teát és elapasztotta neki.Amint abbahagyta a tea ivást visszajött a tej.Illetve próbáld ki hogy ha csak a teát iszod mennyi tejed van.Én is azt tudom még tanácsolni hogy igyál rengeteg folyadékot.Jó szoptatást!
2008. nov. 1. 16:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ha fejek, nem termelődik újra a tejcsi, csak 5-6 óra után.
2008. nov. 1. 18:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sajnos utána kevesebb tej marad a babának. Ezért sokan nem fejnek, pedig hatásos módja a tejserkentésnek. A lefejt adagot add oda neki cumisüvegből a következő szopizás után, de csak miután a ciciből elfogyott a tej. Pár nap után hatnia kell a fejésnek.
2008. nov. 1. 19:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a pihenés vált be!Mivel mindent én akartam megcsinálni, házimunka,bevásárlás stb. azt vettem észre, hogy egyre kevesebb a tejem.De amint többet pihentem és aludtam jól megindult.Ja és egyél rendesen, nagyon fontos!

2008. nov. 4. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!