Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A szoptatás utáni fejést...

A szoptatás utáni fejést hogyan kell megszervezni? Az időbeosztásra gondolok.

Figyelt kérdés
Mert szoptatás után jön a böfiztetés, a pelenkacsere, gyorsan iszok/eszek valamit, majd ha sír a fiacskám (elég gyakran) megdajkálom. Gyorsan eltelik 1-1,5 óra mire a fejésig jutok, majd utána a következő szopira nincs elég tejem. Ezt azért gondolom, mert nem lesznek teltek a melleim és a picur is nyugtalan a szopi után. Segítsetek kérlek, mert ez így ördögi kör!
2008. okt. 31. 17:55
 1/8 anonim ***** válasza:
24%

Szia. Miért akarsz fejni? Mert valahol ezt olvastad? Én soha nem fejem ki a maradékot, mondjuk nem is igazán marad benne. Igény szerint szoptatok és van bőven tejem.

Szerintem csak akkor fejj, ha úgy érzed szétdurran a cicid, és akkor is csak annyit amennyitől megkönnyebbülsz.

2008. okt. 31. 18:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én azért fejek, hogy legyen néhány napra tejci a mélyhűtőben, ha esetleg megbetegednék, lázas lennék stb... Ha pedig nem fogy el, akkor majd a főzelékbe fogom keverni.

Én csak a szopi utáni 10-20-30 g tejet fejem ki, azt a néhány percet a picur "kibírja", és az egész napit összeöntöm. Nem éppen egy adag, de sok kicsi... Amúgy meg nem foglalkozom a fejléssel, ez is éppen elég macera. :) A lényeg, hogy ne görcsölj rajta!!

2008. okt. 31. 18:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is épp ezért nem fejtem . A kicsi elég sokáig óránként evett, evés büfi, fejés és már megint evés...

Ezért a fejés elmaradt.

Kb 1 liter tej van a hűtőben, az is abból keletkezett, hogy mikor bedurrant a cicim , akkor fejtem párszor, akkor pillanatok alatt összejött 200-250 ml. De 30 ml-ekkel nem szórakoztam...

2008. okt. 31. 21:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és még annyi, hogy ha nem kemény a cicid, az nem jelenti azt, hogy nincs tej.

(az, hogy nyugtalan, már inkább ad okot az aggodalomra. )

Próbálj meg pár napig nem fejni, csak akkor ha nagyon bedurran a cicid.

2008. okt. 31. 21:39
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor egyelőre nme szenvedek a fejéssel :))
2008. nov. 1. 12:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Én azt tanácsolnám hogy fejjél mert akkor lesz sok tejed a babának és a lefejt tej jól fog jönni ha olyan helyzetbe kerűlsz,nem tudhatod mikor lehet rá szükséged.Ne halgass az előttem írókra hogy ne fejjél.Én a fejést büfi mindent lerendezek 3/4 vagy 1 óra alatt.Eszik a pici büfi majd fejés géppel.A pelust nem minden evés után cserélem csak ha van benne kaki,de ez a legkevesebb időben.Nekem a lányom például nem mindíg büfizik függőleges helyzetben sokszor oldalt fekve jön ki neki így magam mellé teszem és közben fejek,így hamarabb végzünk.
2008. nov. 1. 16:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Az-az! ördögi kör... Én az elején fejtem minden szopi után, hogy elég legyen. Azt hittem megőrülök egy idő után, olyan macera volt. Egyszer csak meguntam és abbahagytam, persze, a fagyasztóban volt már elég tej a bizti kedvéért, hisz addig még éjjel is fejtem. Olyan voltam mint egy elhasznált felmosórongy...

Sztem nem kell minden evés után fejni, elég akkor, ha van rá időd. Be fog indulni a tejtermelés, ne aggódj.

12 hetes baba anyukája

2008. nov. 1. 20:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat! Igazából már beindult a tejem, de a kisfiam olyan ügyeseb kiszív szinte mindent, hogy még 10 ml-t sem tudtam kiszenvedni a mellszívóval, jó félórás küszködéssel. Viszont a fagyasztóban még nincs tejem, mert a néhány cseppeket kiöntöttem. Akkor majd később, ha már jobban meg tudom szervezni a napot, újra próbálkozok.
2008. nov. 2. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!