A szoptatás utáni fejést hogyan kell megszervezni? Az időbeosztásra gondolok.
Szia. Miért akarsz fejni? Mert valahol ezt olvastad? Én soha nem fejem ki a maradékot, mondjuk nem is igazán marad benne. Igény szerint szoptatok és van bőven tejem.
Szerintem csak akkor fejj, ha úgy érzed szétdurran a cicid, és akkor is csak annyit amennyitől megkönnyebbülsz.
Én azért fejek, hogy legyen néhány napra tejci a mélyhűtőben, ha esetleg megbetegednék, lázas lennék stb... Ha pedig nem fogy el, akkor majd a főzelékbe fogom keverni.
Én csak a szopi utáni 10-20-30 g tejet fejem ki, azt a néhány percet a picur "kibírja", és az egész napit összeöntöm. Nem éppen egy adag, de sok kicsi... Amúgy meg nem foglalkozom a fejléssel, ez is éppen elég macera. :) A lényeg, hogy ne görcsölj rajta!!
Én is épp ezért nem fejtem . A kicsi elég sokáig óránként evett, evés büfi, fejés és már megint evés...
Ezért a fejés elmaradt.
Kb 1 liter tej van a hűtőben, az is abból keletkezett, hogy mikor bedurrant a cicim , akkor fejtem párszor, akkor pillanatok alatt összejött 200-250 ml. De 30 ml-ekkel nem szórakoztam...
Ja, és még annyi, hogy ha nem kemény a cicid, az nem jelenti azt, hogy nincs tej.
(az, hogy nyugtalan, már inkább ad okot az aggodalomra. )
Próbálj meg pár napig nem fejni, csak akkor ha nagyon bedurran a cicid.
Az-az! ördögi kör... Én az elején fejtem minden szopi után, hogy elég legyen. Azt hittem megőrülök egy idő után, olyan macera volt. Egyszer csak meguntam és abbahagytam, persze, a fagyasztóban volt már elég tej a bizti kedvéért, hisz addig még éjjel is fejtem. Olyan voltam mint egy elhasznált felmosórongy...
Sztem nem kell minden evés után fejni, elég akkor, ha van rá időd. Be fog indulni a tejtermelés, ne aggódj.
12 hetes baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!