Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 6-8 hetes babátoknak elég a...

6-8 hetes babátoknak elég a 80-100 gr tejcsi 3 óránként?

Figyelt kérdés
Az én babám 4,5 kg, ennyit szokott szopizni 1 óra alatt, utána boldogan játszik még egy órát, amikor elkezd nyűgösködni, és vagy elaszik 5 perc alatt, vagy nyűgösködik sokáig. Az öklét is szokta ilyenkor a szájába tömni. A napi 600 ml tejcsije mindig meg van és 6x eszik egy nap. Hetente 10-18dkg gyarapszik. A szívem majd megszakad, mert úgy érzem éhesen fekszik le aludni. De ha pl. ilyenkor cicire teszem, a fáradtságtól nem nagyon tud már szopizni, folyton elalszik.
2010. jún. 16. 11:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Az én fiam ennyi idős korában épp ennyit evett, és ő is szépen fejlődött.
2010. jún. 16. 12:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A 4 hónapos fiam most eszik ennyit. Ne aggódj, rendben van a babád.
2010. jún. 16. 13:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi, csak olyan rossz nézni, hogy folyton az öklét rágcsálja. Vagy talán nem is éhes, csak komfort cicizni akar?
2010. jún. 16. 14:25
 4/8 anonim ***** válasza:

Ugyanezzel a problemaval kuzdok. Az en kicsi lanyom 11 hetes es majdnem 5 kilo, olyan 80-akat eszik, kiveve reggel ebredes utan, akkor tobbet...

Nekem azt mondtak ha ehes akkor eszik majd, ne aggodjak...

2010. jún. 16. 16:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom 6 hetes, 120-140-et eszik, mondjuk ő nem 6-szor egy nap, hanem 5-ször csak. Szerintem teljesen jó a 80-100 g.
2010. jún. 16. 16:41
 6/8 anonim ***** válasza:

A cicin nagyon jól meg tudnak nyugodni a babák, altatónak is kiváló! Ha nem idegenkedsz attól, hogy mellen altasd el, akkor nyugodtan szoptasd meg ekkor is, valamennyit biztosan eszik ilyenkor is, és komforszopásnak is megvan a maga haszna.

Te sem eszel mindig egyformán, van amikor 3 fogásos ebédet eszel, de néha elrágcsálsz mondjuk csak egy almát. A babák is így működnek!

Jó babázást!

2010. jún. 17. 05:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Igazából egy picit tartok tőle, ha mellen elalszik, ezt csak este szoktam engedni, akkor viszont nagyon szívesen. Így is folyton bealszik a cicin amikor még enni kellene, folyton ébresztgetem. De ez valamiképpen javul, ha szépen alszik szopi előtt.
2010. jún. 17. 07:44
 8/8 xStefix ***** válasza:

Ha elalszik este rendben, akkor nem éhes. Ha pedig éhes lesz, biztosan észre fogod venni. ;)

Később majd a fogzást is jelezheti, ha rágcsálni fogja az öklét. De most még valószínűleg nem erről van szó.

Szerintem is figyelj az ő jelzéseire. Ha éhes vagy cumizni szeretne, tedd nyugodtan mellre. Ez neki is jó és a tejemnnyiségedet is szinten tartja.

Az én nagylányom 26 hónapos koráig mellen aludt el napközben is, akkor hagytuk el a délutáni szopit. Azóta cumival alszik ilyenkor, minden gond nélkül. Viszont szerintem nagy részben a mellen altatásnak köszönhetem, hogy még mindig szoptatok. (Ez persze nem mindenkinek cél, csak azért írtam, mert elég hatásos módszernek bizonyul, ha valaki sokáig szeretne szoptatni.)

2010. jún. 17. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!