Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor hogy a jobb?

Most akkor hogy a jobb?

Figyelt kérdés
Sokszor azt hallom és olvasom hogy mindkét cicire kell tenni a babát,mert akkor mindkettő kapja az ingert és a baba több tejhez jut. Másoktól meg azt hallani, hogy előbb az egyikből szopizzon és ha kevés akkor a másikból is, mert úgy jut hozzá a megfelelő tápértékhez. Nektek mi válik be?
2010. jún. 15. 13:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi úgy csináljuk, hogy az egyik mellen van olyan 20-25 percet, hogy lehetőleg kiszívja az egészet, utána, ha még kér (az esetek kb 98 százalékában), akkor még ráteszem a másikra is, ott kb. 10 perc. 2 hónapos.

Tényleg borzasztó idegesítő, hogy mindenki mást mond. Nekünk ez vált be, szerintem próbálkozzatok. Mennyi idős a pici?

2010. jún. 15. 13:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Még nem született meg, csak érdeklődtem.:) Köszönöm a választ. Utána lefejed a másikat? És melyikre teszed legközelebb?
2010. jún. 15. 13:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Én mindig 1 mellböl szoptattam. Nagyon ritkán kért a másikból is,az is csak este fordult elö. Azért jó az 1 mellre törekedni,mert akkor jól ki tudja szivni a hátsó zsirosabb tejet is. Persze ha látod,hogy rángatja a bimbót v sir a szopi végén,akkorkell átteni a másikra is,mert akkor kevés volt neki 1. De legközelebb meg azzal kezd,amelyikkel befejezted a szopit. Én csak azt fejtem,amelyikböl szopott.
2010. jún. 15. 13:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nem fejem, az valahogy nem megy. Ha nagyon muszáj, mert megyünk valahová, akkor szoktam, de nekem több vele a macera, mint az előny.
2010. jún. 15. 13:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez egyénként változó. Sok anyukának az válik be, ha két mellből szoptat, mert a baba kiüríti az egyiket, de ez kevés neki. Ezt észre lehet venni, ha rángatja a cicit, akkor át kell tenni a másik mellre.

Az első napokban- a tejbelövellésig- célszerű két mellből szoptatni. Minél több inger éri a mellet, annál hamarabb indul meg a tejelválasztás. Tehát a tejbelövellésig célszerű két mellből szoptatni. Utána pedig először az egyik mellből, majd ha kevés, akkor pedig a másik mellre is át kell tenni.

Én szerencsés voltam, egyszerre 1 mellből szoptattam mindkét fiamat!

A két mellből szoptatásnak az a veszélye, hogy az anya túl hamar teszi át a másik mellre a babát, így a baba nem jut a zsírosabb hátsó tejez!

Tapasztald ki, neked és a babádnak mi a legjobb, s edd úgy! Nagyon jó dolog, hogy 2 mellünk van!

2010. jún. 15. 13:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én végig két mellből szoptattam, neke ezt tanácsolták és ez jött be: szopi bal ciciből sokáig, míg teljesen ki nem szavja, majd át a balra, ott annyit szopizik még, amennyi épp kell neki (előfordult hogy semmit és az is hogy nagyon sokat) , majd a következő szoptatásnál mindenképpen először jobb cici, szintén sokáig, teljesen, majd át a balra és így tovább.

Fejni csak akkor kell, ha mindkét cicit üríti vagy szeretnél fagyasztani vagy egyszerűen csak aggódsz. Ilyenkor mindkét cicit meg kell fejni kicsit, teljesen mindegy, hogy melyikkel kezdted és hogy csináltad.

Pl ha bal ciciből szopi, majd át a jobbra, akkor amikor ráteszed a jobb oldalra megint beindul a tejleadó reflex és a bal cicidben újból tej termelődik, ezért érdemes mindkettőt picit megfejni.

2010. jún. 15. 14:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Bocsi, az lemaradt, hogy a cicid tejtermelése beáll a 2 mellből szoptatásra, tehát nincs olyan, hogy nem szívja le a zsíros tejet. Annyi és olyan minőségű tej fog a melledben termelődni, amennyire a babának szüksége van.
2010. jún. 15. 14:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Mivel kezdetben nem volt elég a tejem, mindkettőből szoptattam, plusz még egy kis tápszeres pótlást is kapott néha. Mára nagyjából beállt a kereslet-kínálat, de mindkét mellből szoptatnom kell (+ az egyik mellem több tejet ad). Fejni nem szoktam, de nem is nagyon marad mit fejni... Ja, és igen, az fontos, hogy mindíg azzal a mellel kezdem a szopit, amiből utoljára szoptattam... nálunk ez vált be :-)
2010. jún. 16. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!