A baba 6 hetes kora után sikitva szopik rengeteget sír. Én tejallargiás vagyok. Lehet hogy laktóz vagy tejcukorérzékeny lehet? Vagy mit tehetek?
A laktóz- meg a tejcukorérzékenység ugyanaz, te sztem a tejfehérjére gondoltál.
Simán lehet, nekem mindkét gyerekem tejfehérjés volt pici korukban, a fiamnál 4 hósan, a lányomnál egy hónapos korban véres hasmenéssel jelentkezett.
Sokat sírtak, amint én elkezdtem nulldiétázni (teljes tejmentesség), és persze kb. 10 nap alatt kiürült a szervezetemből a tejfehérje, Ők is megnyugodtak. Onnantól kezdve móka, kacagás, előtte viszont pokol volt.
A te allergiád a tej melyik összetevőjére vonatkozik? Tejcukor, tejfehérje? Tejmentes étrenden vagy? Tudod, a nulldiéta kizárja azokat a termékeket is, amelyekben elvileg nincs tejszármazék, de nyomokban tartalmazhat tejet, mert mondjuk olyan üzemben készült, ahol gyártanak tejtartalmú termékeket?
Attól még érdekes lehet, hogy te mire vagy allergiás. Nálunk is családban öröklődik a tejallergia.
Viszont akkor ha a feleséged szoptatja a babátokat, feltétlenül zárjon ki minden tejtartalmú táplálékot az étrendjéből, még a nyomokban...tartalmaz feliratúakat se fogyassza. A tejfehérje kb. 10 nap alatt ürül ki a szervezetéből, azután várható javulás.
Minek a tápszer, ha van anyatej? Tudom, kényelmesebb. De ha az anyuka a jobbat akarja a gyerekének, szoptatja, és utánajár az ételérzékeny gyerekek számára szoptatásbarát étrendnek.
Én anno dietetikussal is egyeztettem, szuper listákat kaptam a szóba jöhető élelmiszerekről sokszor konkrét márkajavaslatokkal.
A Bethesda gasztroenterológusával és dietetikusával konzultáltam.
(A tejfehérjés gyerekek anyukája vagyok, aki mindkét gyereket másfél évig szoptattam, és a helyes étrend felállítáaa után pár héttel teljesen megszűntek a babáim
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!