Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Így hónap végére már nem igen...

Így hónap végére már nem igen marad pénzünk és van, hogy csak egyszer vagy kétszer tudok enni egy nap. Persze éhes nem vagyok lehet ettől rossz minőségű az anyatej?

Figyelt kérdés
Lehet,hogy 2hós kisfiam azért sír a cicin?jah és még mindig nem jött meg a menzeszem.Baj ez?
2008. okt. 29. 21:09
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
nem azt mondom,hogy szegények vagyunk de sajna a lakáshitele nagyon magas amugy azt csinálom,hogy ilyenkor a főzelékre összpontosítok.Nagyon sajnálom,hogy idejutottunk de mondjuk ez csak januárig tart ez a szar állapot mert a férjemnek akkor jár le a fizetés megvonása.ez hosszú történetz a lényeg,hogy anyosomék sara.köszike a jótanácsokat jó babázást és megnyugtattatok,hogy nem rossz a tej amugy szedem az elevitet.
2008. okt. 30. 09:36
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi is nem egyszer voltunk úgy, hogy 13 napra volt 9000 ftom...hát varázsolj ebből főtt ételt minden nap...

Jó ötlet, hogy amikor főzöl, főzz kicsit többet, és fagyaszd le. Én is szoktam. Főziket, levest, chilis babot, pörköltet, tulajdonképp majdnem bármit. Hó végén ezeket jó elővenni. A másik parktikám, hogy az aprót mindig kiteszem a tárcámból, volt hogy hó végén ebből tudtam venni kenyeret meg egy kis szalámit.

A sírást én is inkább a hasfájásra tenném:-) Nem a tejjel lehet gond. Böfiztesd meg, akár evés közben is, tornáztasd és jobb lesz:)

Ajánlom még a homeos bogyót, mely tejserkentő, ez 500 ft. (olcsóbb, mint az Elevit)de abban meg vitaminok vannak:-)

Minden baba más, de azt írod, sok főzit eszel-szoptatás alatt elméletileg nem lehet enni k-betűset és hüvelyest. És ugye a a főzik többsége hüvelyes...lehet attól fáj a baba hasa. Inkább krumplifőzit, vagy tökfőzit egyél, mint babot, zöldbabot vagy borsót.

És igyál sokat, de ne szénsavasat és ne tejet (max fél litert egy nap, mert az is okozhat hasfájást.)

Amúgy a hasfájás is már lassan el fog mulni:)

És segélyt igenis harcolj ki mindnet, amit lehet!!!

2008. okt. 30. 09:58
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szomoru ezt hallani.A lenyeg,hogy mindig egyel valamit es ne legyel ehes.Fogyassz sok folyadekot es ha tudsz akkor vegyel a honap elejen valamilyen vitamint magadnak amit a szoptatas alatt szedhetsz.Amit a terhesseged alatt szedtel,nagy valoszinuseggel szedheted most is.Ezzel meg tudod elozni azt,hogy a szervezeted vitaminhianyos allapotba keruljon,ami csak a babanak rossz.O csak a tejcsin keresztul jut a vitaminokhoz.Vigyazzatok magatokra!
2008. okt. 30. 12:15
 14/18 anonim ***** válasza:

Felháborít, hogy 2008-ban ilyen van Magyarországon!

Szerintem kérd ki a védőnőd segítségét. Én is szoktam adományokat vinni a védőnői szolgálathoz, és azt a rászorulóknak szétosztját.

Drukkolok, hogy mihamarabb megoldódjon a problémátok

2008. okt. 30. 12:35
 15/18 A kérdező kommentje:
Azért ennyire nem drasztikus a helyzet.Ugy tettem fel a kérdést,hogy nem nagyon marad pénz nem ugy hogy egyálltalán nem.:D Főzeléknél meg a krumplira gondoltam nagyon szeretjük.Ilyenkor hónap végén olyanokra nincs pénz amit megkívánok az én családom elég gazdag és nem vagyok hozzászokva ha hagymásrostélyost kívánok meg akkor nem ehetem meg.Így értem sajnos el lettem kényeztetve és most kicsit nehéz a folytonos husievés után a főzelék így értem.:D de mint írtam csak januárig addig ugyanis a férjem fizujából 40.000-ft-ot megvonnak.
2008. okt. 30. 14:15
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon gáz, de sokan küzdünk hasonlóval... Krumpli, tészta, nem is drága és csodákat tesz, minden szempontból. Mi is sokat esszük...
2008. okt. 30. 18:34
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom,hogy így tudsz pici baba mellett étkezni,de szerintem nem befolyásolja a tej mennyiségét és minőségét sem.A tészta és a krumpli az egyik legjobb tejserkentő.Én meg tudom venni a húst,mégis tésztán meg krumplin élek.Rengeteg vizet iszom meg csipke teát.A csipkét én szedem,ez is ingyen van.Tele van c vitaminnal és finom is.A tejed nem rossz minőségű!Ezen ne is gondolkodj.A babóca meg éhes vagy fáj a hasa.Ő még olyan picike ,h más probléma nem is nagyon lehet.Kitartás,épp te írtad,h átmeneti a dolog,lesz még ott 30.-án rántott hús is.Ja,az anyósok sose normálisak(kivételek persze mindig vannak-csak én em ismerem őket)
2008. okt. 30. 18:58
 18/18 anonim ***** válasza:
Na basszus...akkor csak a főzelékkel van bajod? :D Hát hallod, jól félrementünk, nem baj, de fontos a főzeléket is bevinni az étrendbe, mert nagyon sok vitamin és ásványi anyag található meg bennük, és ami hagymás rostélyosban nincs. Szóval majd januártól valószínűleg ehetsz, amit kívánsz. Sokan sajnos még januártól sem ehetnek, sőt lehet, még annyit sem fognak, mint most, nemhogy hagymásrostélyost. Mellesleg az egyik válaszoló adta az ötletet, hogy a védőnői szolgálatba adományokat vinni.. komolyan mondom, eszembe sem jutott, de a tényleg szegényeken én is segítek majd kinőtt ruhákkal, esetleg kisebb élelmiszercsomaggal, mert sajnos nagyon sok ilyen van. Magyarországon, igen... Mellesleg a kérdező kérdését olvasva, majd a hozzászólásait... nem értem, most mi is a probléma, de nem baj, egyre jó volt a kérdés: Felhívni a figyelmet arra, hogy segítsünk tényleg azoknak, akik rászorulnak!
2008. okt. 31. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!